Kako prepoznati ispiranje mozga?

Vrijeme:3 min, 7 sec

 

Kako možete znati ispiru li Vam mozak? Kada Vam se nešto što je očito lažno – suprotno zdravom razumu – stalno nameće i ne smijete to propitkivati, to je dobar pokazatelj. To je priroda ideologije, nametanje stava bez istinskog uspostavljanja ili dopuštanja da se stav kritizira. Vidjeli smo da se nešto što se jasno suprotstavlja osnovama znanstvenih činjenica, poput tjelesnih obilježja muškog i ženskog spola, može brzo nametnuti američkom društvu utjecajem medija i javnog obrazovanja. Možda neće biti previše iznenađujuće, čak i da nešto tako jasno kao 2 + 2 = 4 bude dovedeno u pitanje od strane progresivnih odgojitelja, poput dr. Rochellea Gutierreza, pretvarajući to u znak navodnog ugnjetavanja.

U naše su doba distopijski romani postali stvarnost. George Orwell najbolje je opisao upotrebu ideologije u suvremenim političkim režimima kroz dvostruko razmišljanje, novu vrstu govora i kriminala. U romanu 1984., glavni lik, Winston Smith, prisiljen je prihvatiti da je 2 + 2 = 5, potvrđujući svoju odanost ideologiji nad stvarnošću. Orwell govori o načinu na koji ideologija stječe moć nad umom: „Političku stranku ne zanima djelatni čin, misao je sve do čega nam je stalo. Mi ne uništavamo svoje neprijatelje, već ih mijenjamo“. Ova dominacija ne predstavlja nikakvo materijalno protivljenje: „Nepodnošljivo je… da bi pogrešna misao trebala postojati bilo gdje u svijetu, koliko god bila tajna i moćna“. Ako istina može slobodno kružiti, tada će ideologija propasti.

Možete se zapitati kako se prihvaćanje ideologije razlikuje od prihvaćanja otajstva vjere, koje zahtijeva našu poslušnost Bogu. Ključna razlika je u tome što Božja objava ima smisla čak iako je izvan razuma. Bog ne zanemaruje naše razmišljanje, već želi da postavljamo pitanja i nastavljamo upoznavati njega i njegovu kreaciju tijekom cijelog našeg života. Vjera ne može proturječiti razumu jer oboje dolaze od Boga, od njegovih darova objave i stvaranja. Međutim, znate da ste suočeni s ideologijom kada ona odbija bilo kakvu raspravu o suprotnim stavovima. Katolici su optuženi za mržnju jer su odbili pristati na novu ideologiju ljudske spolnosti. Ova ideologija tvrdi da govori istinski o stvarnosti ljudskog života, iako se dokazima to ne potvrđuje, proturječi samoj sebi i jasnim činjenicama znanosti. Borba za budućnost usredotočuje se na govorenje istine. Bez sposobnosti da slobodno razmišljamo, raspravljamo i čitamo, teško ćemo odgovoriti na ideološki val koji nas je preplavio.

Je li 2 + 2 = 5? Je li muškarac muškarac, a žena žena? Bez obzira na učinak hormona i operacija, svaka stanica u tijelu ukazuje na biološku stvarnost spola, zajedno s bezbrojnim brojem drugih fizičkih i emocionalnih osobina. Odustajanjem od rasprave se ne ulazi u srž stvari, istinu stvarnosti i način da se pomogne onima koji pate. Ideologija se uistinu ne fokusira na toleranciju drugih ili stvaranje razumnih prilagodbi, jer se ona želi nametnuti i prisiliti nas.

Cilj ove nove ideologije nije prihvatiti i tolerirati određeni stav već nas promijeniti, kako je prepoznao Orwell. To predstavlja pokušaj redefiniranja onoga što znači biti čovjekom i promjene načina na koji razmišljamo o stvarnosti. Sve što stoji na putu bit će odloženo ili čak spaljeno. Brzi uspjeh ovoga pokreta, ali i drugih ideologija, trebao bi nas natjerati da zastanemo. Želimo li da naša djeca misle slobodno i pametno ili se jednostavno prilagode onome što im se nameće bez pitanja?

Kao katolici, pozvani smo razmišljati u skladu s vjerom i razumom, podržavajući istinu, čak i kada je nezgodno. Pozvani smo nastaviti oblikovati vlastiti um i prihvatiti stvarnost kako nas je Bog stvorio i kako nas poziva na odnos s njim, kao istinski izvor prevladavanja patnje i poteškoća. Ako niste informirani i ne možete prosuđivati ispravno i logično, vjerojatnije je da ćete postati plijenom nove ideologije, posebno provedene od strane državne administracije i velikih korporacija.

Potrebni su nam katolički borci za slobodu, oni koji će ljubavlju zaustaviti uništavanje velikih ideja i zatiranje vlastite vjere.

https://www.quovadiscroatia.com/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)