ČOVIĆ: Mislim da ćemo imati slično rješenje kao za Mostar

Vrijeme:1 min, 31 sec

 

 

Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović kazao je danas kako je imao vrlo produktivne razgovore s predstavnicima Europske unije i SAD-a.

Zamjenik pomoćnika državnog tajnika SAD-a Matthew Palmer i izvršna direktorica za Zapadnu Europu, Zapadni Balkan, Tursku i Veliku Britaniju pri Europskoj službi za vanjske poslove (EEAS) Angelina Eichhorst održali su u Sarajevu sastanke s izaslanstvom SDA i HDZ-a.

Dragan Čović je bio veoma zadovoljan razgovorom s predstavnicima Europske unije i SAD-a.

“Imao sam izuzetno produktivne razgovore. Nismo razgovarali o detaljima, ali smo vrlo jasno prepoznali put kojim možemo u vrlo kratkom roku doći do rješenja izbornog zakonodavstva koji smo definisali Sporazumom o Mostaru. Hvala velika predstavnicima EU i SAD-a. Mislim da ćemo za izborno zakonodavstvo imati slično rješenje kao što smo imali za Mostar”, poručio je Čović.

Lider SDA Bakir Izetbegović je ocijenio kako je ključni sastanak s predstavnicima oporbenih stranaka. Dodao je kako će SDA podržati “ono za šta bude oporba”.

“Danas je potrebna kooperativnost, jedan dobar duh, dobra namjera od svih stranaka koje čine parlamentarnu većinu. Oporba treba reći za što su. Jesu li za neizravan izbor koji je predlagao Travanjski paket ili za izravan iz Fuleovog modela. Trebaju nam dvije trećine ruku, da znam u kojem smjeru treba ići”, naveo je Izetbegović.

Na pitanje reporterke N1 zašto na razgovore nisu pozvani predstavnici SNSD-a, predsjednik SDA je odgovorio da će biti sastanci i s njima.

“Sutra je sastanak s gospodinom Dodikom. U SNSD-u nisu spremni za neizravne izbore i odustali su od tog elementa Travanjskog paketa. Traži si asimetrija u izboru članova Predsjedništva BiH. SNSD će morati napraviti neke male ustupke. Zašto se ne bi vratili na rješenja iz Travanjskog paketa”, pitao je na kraju Bakir Izetbegović.

 

HMS/https://hms.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)