Cvjetna instalacija Gospi na dar

Vrijeme:1 min, 6 sec

Ponovno nas je sve iznenadila još jedna aktualna i kreativna ideja poznatih broćanskih umjetnica MARTINE VASILJ I ANELE KORAĆ.

Razmišljajući kako da na poseban i svoj kreativni način obilježe 40. Obljetnicu Gospinih ukazanja, dvije umjetnice iz Brotnja MARTINA VASILJ i ANELA KORAĆ pomislile su kako uz majčinsku Gospinu ljubav najljepše pristaje cvijeće. I to im je bila početna nit za razvijanje ideje kako joj napraviti nešto što će pokazati svu zahvalnost i dragost prema njezinih 40 godina prisutnosti u Međugorju koju su osjećale u svojim srcima, piše medjugorje-info.com.

U ovo doba godine najrascvjetanijia biljka u prirodi je, po narodski rečeno, tzv. ‘BILOLOZA’, koju su iskoristile za ispisivanje riječi zadnje Gospine poruke dane na Obljetnicu, 25. 6. 2021. A cvijeće iz svojih vrtova i vrtova prijateljica iskoristile su za ispisivanje broja 40. Bilolozu su brali par dana prije u ranojutarnjim satima, a samoj izradi instalacije prionuli su dan nakon Gospine poruke, 26. lipnja.

Uz pomoć svojih prijatelja koji su rezali bilolozu, njih dvije su slagale sliku od 5 sati ujutro pa do 10 sati, kad je sve bilo završeno. I doista, ova cvjetna nježnost i srpljiva pažljivost njihove izrade, i u srcima gledatelja bude iste osjećaje umjetnica: ZAHVALNOST I DRAGOST prema Gospi koja je sama najljepši Nebeski cvijet darovan nama.

 

Vrisak.info/ https://www.vrisak.info/Hrvatsko nebo

Odgovori