Dalića muče četiri pozicije: Ovo su dvojbe oko udarnih 11 za sraz sa Španjolcima

Vrijeme:2 min, 1 sec

Tko god počne protiv Španjolske motiv će biti isti: dati sve od sebe i proći dalje na koji god način. Na jučerašnjem treningu izbornik je isprobavao Gvardiola na poziciji stopera, a ima još nedoumica.

Većina sastava za utakmicu sa Španjolskom u osmini finala Eura 2020 se zna. Okosnica momčadi je tu, zna se tko će sigurno krenuti od prve minute, no i dalje postoje neke nedoumice.

Upravo o tome bilo je govora tijekom jučerašnjeg treninga hrvatske reprezentacije u Rovinju gdje je Zlatko Dalić na mjestu stopera isprobavao Joška Gvardiola i ako mladi, sad već bivši, dinamovac krene s te pozicije, na lijevi bek će Borna Barišić. Pitanje je gdje je u cijeloj priči Duje Ćaleta-Car i hoće li možda on zaigrati od prve minute. Nekako se čini da je ipak Gvardiol bliži udarnoj postavi.

Ako se izbornik ipak odluči za Duju Ćaleta-Cara u paru s Domagojem Vidom, na lijevi bek će, po svemu sudeći, Joško Gvardiol. Ipak, ne bi iznenadilo kada bi priliku dobio i Borna Barišić, koji je ulaskom u igru protiv Škotske ostavio dobar dojam.

Sjajnom predstavom protiv Škotske Josip Juranović dao je izborniku za razmišljati. Član Legije, nekadašnji hajdukovac, odigrao je vrlo dobru utakmicu i prema naprijed i prema natrag. Nije se dao impresionirati tako velikim natjecanjem pa nakon utakmice poručio.

– Nisam mislio da ću igrati za reprezentaciju. Sanjao jesam i sada živim taj san.

Juranović je ‘konkurencija’ Šimi Vrsaljku. Dečki su u sjajnim odnosima i nema tu rivaliteta, samo zdravog, sportskog nadmetanja na dispoziciji izborniku. Kako je Juranović istaknuo, Vrsaljko mu je čestitao na odličnoj utakmici, a najvažnije je da, tko god igrao, obojica daju sve od sebe za Vatrene.

I tu će Dalić imati najveću dilemu koga staviti. Vrsaljko je bitno iskusniji, bio je perjanica momčadi u Rusiji, no Juranović je itekako pokazao da se na njega može računati. A to je snaga prave reprezentacije – biti pokriven na svim pozicijama.

Treća dvojba je ona u napadu. Bruno Petković ili Andrej Kramarić. Tu će izbornik morati dobro promisliti kome dati prednost ovisno o Španjolcima. Kojem god da pruži priliku nema sumnje da se radi o igračima poteza, koji s jednim ili dva poteza mogu riješiti stvar.

Ostatak momčadi bit će standardan: na golu Livaković, stoper Domagoj Vida, ispred njih Marcelo Brozović i Mateo Kovačić kao zadnji vezni, Luka Modrić, desno Nikola Vlašić i lijevo Ivan Perišić, piše 24sata.hr.

Dnevnik.ba/https://www.dnevnik.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori