S ovim sastavom Vatreni idu po pobjedu protiv Češke

Vrijeme:1 min, 30 sec

Prema posljednjim informacijama Zlatko Dalić sastavio je svojih idealnih 11 za sudar sa Češkom. Gvardiol će tako ostati na lijevom beku, dok će u obrani od prve minute krenuti Dejan Lovren. Kada je vezni red u pitanju izbornik je ovog puta na klupi odlučio ostaviti Marcela Brozovića umjesto kojeg je u vatru ušao Brekalo.

Ovo mora biti naša utakmica. Svjetski doprvaci konačno će odigrati nešto dolično renomeu stečenom u Rusiji, ali i imidžu hrvatskog nogometa ili će praktično danas ispasti s Eura. Poraz bi Vatrene ostavio na nuli i samo bi ih sitna teorija po kojoj bi s tri boda kao treći dobili šansu zaigrati u osmini finala držala na životu.

Češka je dovoljno jaka i ambiciozna da nam se ozbiljno suprotstavi, ali nije toliko moćna da je Hrvatska ne bi matirala pokaže li mišiće i pamet, a prikrije “rane”. Čehe i bod praktično vodi dalje. To je bitna činjenica u njihovu korist jer moći će staviti naglasak na svoju najveću vrlinu – obranu! Koja zna biti čvrst, ali kad joj se “probije šifra” i porozna.

Vatreni već devet mjeseci nisu svoji. Korona-stanka kao da je uglasila hrvatsku reprezentaciju jer još u kvalifikacijama za Euro imala je neke odlične utakmice, iako je pretrpjela i krizne. No, od rujna 2020. “kockasti” su neprepoznatljivi. Zlatko Dalić zavrtio je čuda i čudesa, mijenjao sustave i imena, premda nije iskušao opciju s trojicom u obrani, a niti pred sam Euro nije našao postavu koja mu ulijeva sigurnost. Za Englesku je u zadnji čak uveo Kramarića i Gvardiola, a ovih je dana na treninzima ubacio u prvu jedanaestoricu više imena nego chef Mate Janković sastojaka u čušpajz od tikvica, pišu Sportske novosti kje donose mogući sastav Vatrenih:

Livaković – Vrsaljko, Vida, Lovren, Gvardiol – Modrić, Kovačić – Brekalo, Kramarić, Perišić – Rebić


Vrisak.info/ https://www.vrisak.info/Šport/Hrvatsko nebo

Odgovori