Američko veleposlanstvo usporedilo Poljsku s Iranom!

Vrijeme:1 min, 55 sec

Od izbora Joea Bidena za predsjednika Sjedinjenih Američkih Država u studenom 2020., Poljaci i Mađari upozoreni su da novi režim neće gubiti vrijeme, te će odmah nastojati da ih pred svijetom prikaže kao loše momke- demonizirajući ih kao što su to činili drugima dok je Obama bio na vlasti između 2008. godine i 2016. godine.

Sada pod Bidenom nisu puno čekali da započnu s antagoniziranjem, ruganjem i demoniziranjem katoličkih zemalja – onako kako su to nekada radili u Iraku, Siriji, Libiji i Iranu.

U lipnju su europska veleposlanstva Sjedinjenih Država poseban izvor sramote za nekoć cijenjenu naciju. Namjerno su se usmjerili na Vatikan i Poljsku sa agresivnim provokacijama i komentarima osmišljenima kako bi se rugali katolicima, s izložbama koje promoviraju takozvani “Mjesec ponosa”, izum američkih banaka i korporacija.

Prvo su razvili transparent ponosa u svom veleposlanstvu Svete Stolice kako bi izazivali i ismijalavali katolike. To je nešto što su odlučili ne učiniti u Saudijskoj Arabiji ili bilo gdje drugdje na Bliskom istoku, stoga možemo zaključiti da se zaista radi o ciljanom pokušaju vrijeđanja katolika.

Kao drugo, isto su učinili u svom poljskom veleposlanstvu u Varšavi. Sada su, međutim, otišli još jedan korak dalje.

U prijetećoj objavi na Twitteru, veleposlanstvo je napisalo:

Alirezi (20) iz Irana obitelj je odrubila glavu jer je homoseksualac. 14-godišnji Kacper iz Poljske oduzeo si je život zbog mržnje koju je iskusio, kao i 14-godišnji Jamey iz Buffala u New Yorku. Diskriminacija i maltretiranje imaju stvarne, strašne posljedice.

SAD su uspješno pretvorile Iran u neprijatelja koji se smatra nazadnim, nasilnim i neizmjerno okrutnim. Pa ipak, poljsko veleposlanstvo moglo bi brzo uzvratiti udarac ako bi samo reklo da je – američki rat u Iraku zbrisao 82% tamošnjih kršćana, da je Bidenovo uplitanje u Libiju i Siriju život učinilo paklom za kršćane ili bi se čak mogli vratiti sve do vremena kada je SAD predao Poljsku svom savezniku Josipu Staljinu te dopustio da Sovjeti brutalno vladaju njima pola stoljeća.

Povezivati ​​namjernu smrtnu kaznu s nasiljem u djetinjstvu, u najboljim je slučaju apsurdno, tim više jer dolazi iz zemlje u kojoj velik broj djeca smrtno stradava baš u školi.

Poljaci ne bi smjeli olako shvaćati takvo ponašanje, iako bi ih na njihovu sreću njihovo sudjelovanje u NATO-u trebalo zaštititi od bilo kakvih ozbiljnijih posljedica koje su osjetili oni otporni na američki imperijalizam.

Facebook komentari

komentara

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.