GRLIĆ RADMAN: Glorificiranje Milanovićevih velikih zasluga nije točno, radimo na tome godinama

Vrijeme:1 min, 17 sec

Ministar vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske Gordan Grlić Radman prije sjednice Predsjedništva HDZ-a komentirao je promjenu završne deklaracije summita NATO-a.

Rekao je da su radili na tom dokumentu i da je to dokument kojeg priprema 30 zemalja članica te da je on ograničen.

– Mi smo uložili maksimalne diplomatske napore, uključujući sve one naše važne točke. To je dokument koji ima pedesetak stranica. Ovaj NATO summit je upravo dobrodošao nakon jedne i pol godine. Upravo taj Bidenov dolazak nam je vrlo važan – rekao je Grlić Radman te istaknuo da predsjednik Zoran Milanović jako dobro zna da je uložen napor u izradu tog dokumenta.

– Mislim da ovo glorificiranje njegovih velikih zasluga uopće nije točno. Kronologija događanja demantira taj jedan njegov izričaj da je on navodno riješio u par minuta s glavnim tajnikom. Mi već godinama radimo na našem izričaju, pitanje izbornog zakona koje je uključeno 11. lipnja i 13. lipnja – Daytonski sporazum – rekao je ministar. Istaknuo je da je stalni predstavnik Hrvatske pri NATO-u jedini komunicirao s glavnim tajnikom.

– To što je jučer nazvao Jens Stoltenberg, samo je htio vidjeti je li sve u redu. Ne znamo što je predsjednik tu htio učiniti. Bosna i Hercegovina je naša strateška odrednica, naše strateško pitanje. Mi štitimo nacionalne interese, borimo se za jednakopravan položaj hrvatskog naroda u BiH. Jedna je hrvatska nacionalna politika i mislim da su tu sve sastavnice vlasti suglasne kad je u pitanju naš odnos prema BiH, prema položaju Hrvata u BiH i prema Daytonskom sporazumu – rekao je Radman.

 

HMS/https://hms.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori