HRVATSKA REPREZENTACIJA Mateo Kovačić: Ružno pričaju o meni i reprezentaciji. Istina je, nisam dao najbolje

Vrijeme:2 min, 12 sec

Mateo Kovačić došao je na zadnju press-konferenciju reprezentacije prije leta za Wembley, a na to se može gledati i kao na potvrdu da će u nedjelju sigurno biti u prvom sastavu za Englesku.

Dalić je davno rekao da na njega u toj utakmici posebno računa, nakon sjajne sezone koju je Kovačić odradio u londonskom Chelseaju i rekordnog, četvrtog naslova u Ligi prvaka. U reprezentaciji od njega su više igrali samo Perišić, Modrić i Vida, ali Kovačić je samo dva puta startao u utakmici na velikom natjecanju, 2014. godine protiv Brazila i 2018. protiv Islanda.

Kovačić je prvi put odlučio progovoriti kako na to gleda i kako doživljava poziciju vječne zamjene i neostvarenog talenta u reprezentaciji.

“Nemam komentara na kritike, nema ih puno. Jer kod nas je jako malo stručnjaka pa se ne obazirem previše. Naravno, primam i dobru i lošu kritiku, ali kod nas je to u nekim situacijama baš jako ružno. Ali ja se moram boriti s tim, kako je drugima, tako je i meni. Istina je da nisam dao najbolje što mogu u reprezentaciji, ali ja sam uvijek tu i spreman sam dati sve od sebe kad god treba za Hrvatsku. Nekad ispadne bolje, nekad lošije, ali ja sam uvijek bio tu za svoju zemlju i sigurno sam uvijek dao baš maksimum”, rekao je Kovačić i odmah dodao:

“Ne znam jesam li sad sigurniji i je li ovo moj turnir, i 2014. sam govorio da će to biti moj turnir. Ne ide sve uvijek kako želiš. Normalno je da sam sada zreliji i u boljoj sam situaciji jer igram u klubu, što ranije nije bio slučaj i možda zato nisam bio u prvom planu niti u reprezentaciji. Ali rekao sam već, ovdje ego mora ići sa strane, ovdje se borimo za našu zemlju. Naš je zadatak da budemo što spremniji, a izbornik odlučuje. Što god odluči, mi moramo dati sve od sebe. Hrvatska je ovdje u prvom planu, a ne pojedinac.”

Modrić: Puno se namučio, on je nešto drugačije

Na pitanje engleskog novinara Kovačić je opisao odnos koji ima s Lukom Modrićem i dugo je govorio o njemu., piše Index.hr.

“On je vrhunski profesionalac. Uz veliku muku je postigao sve što ima u životu. Danas je najbolji veznjak svijeta i to u godinama kada mnogi padaju u karijeri. Puno je dao za Real i za Hrvatsku, drugačiji je od svih, njegova je igra drugačija, ne znam kako bih to opisao. On ima nešto drugačije, drugačije to radi. Bit će zauvijek zapamćen, ako ne kao najbolji, onda kao jedan od top tri veznjaka unazad mnogo godina”, objasnio je Kovačić.

 

hms.ba/ https://hms.ba/Šport/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)