HRVATSKA REPREZENTACIJA Rebić: Engleska nema slabe točke, a naš je cilj proći skupinu

Vrijeme:3 min, 29 sec

Ante Rebić i Domagoj Bradarić najavili su na press-konferenciji reprezentacije u Rovinju utakmicu protiv Engleske i otkrili očekivanja pred skorašnje Europsko prvenstvo. 

Europska nogometna smotra započinje u petak, a Hrvatska na njoj svoju prvu utakmicu igra u nedjelju na Wembleyju protiv domaćina Engleske, piše Index.hr.

”Dobro se pripremamo za ovu prvu utakmicu, analizirali smo pripremnu utakmicu protiv Belgije, vidjeli koji su bili nedostaci. Dobro ćemo se pripremiti za susret protiv Engleske”, izjavio je Rebić u uvodu.

O kombinacijama da je bolje biti drugi u skupini rekao je:

”Nismo pričali o tome. Pokušat ćemo pobijediti u svakoj utakmici i doći što dalje. Ionako moramo igrati i protiv najjačih.”

Poraz od Engleske ne znači puno

”U Engleskoj je reprezentaciji dosta mladih igrača, ali i onih koje poznajemo. Mislim da oni ne razmišljaju o tome što se dogodilo prije tri godine, već da se pripremaju za ovaj susret kao i mi. Ne mislim da Engleska ima slabe točke, ali mi ćemo se pripremiti što je bolje moguće i ostvariti što je moguće bolji rezultat”, odgovorio je Rebić u osvrtu na utakmicu Hrvatske i Engleske sa Svjetskog prvenstva.

”Cilj nam je prolazak grupe, a eventualni poraz od Engleske ne znači puno. Slijede nove dvije utakmice i možemo do cilja.”

”Gdje ću ja igrati? To je pitanje za izbornika, svi smo spremni igrati na poziciji na kojoj nam on kaže da igramo. Što se spremnosti tiče, spreman sam. U klubu sam drugi dio sezone, jer je nedostajao Ibrahimović, igrao čistu špicu. Neće mi biti problem budem li to isto igrao i u reprezentaciji. Nisam opterećen brojkama, golovi su mi dragi, ali nisu za mene presudni. U Rusiji sam zabio jedan i igrali smo finale, a potpisao bih takav scenarij i sada”, dodao je.

Bit će čudno kad se navijači vrate

”Igranje na Wembleyju neće igrati preveliku ulogu niti biti prednost na engleskoj strani. Neće biti pun, a mi smo navikli igrati pred praznim tribinama”, rekao je Rebić o prvoj utakmici, a onda dodatno pojasnio kako je to igrati u ovakvoj atmosferi:

”Šteta je što neće biti navijača, ali već smo dulje vrijeme tako. Možda će nam biti čudno kad se oni vrate.”

Posljednje pitanje za Rebića bilo je je li Engleska naučila lekciju iz posljednjih utakmica protiv Hrvatske i misli li da će možda opet podcijeniti sastav Zlatka Dalića.

”Igrači su ti koji bi nas trebali podcijeniti, ali mislim da nije tako. Svjesni su kvalitete koji posjeduju, ali i naše. A sve ostalo je prošlost”, zaključio je Rebić.

Nemoguće je prognozirati

Poslije Rebića je pred mikrofon došao Domagoj Bradarić.

”Mogu reći da su treninzi dosta dobri, svi idu maksimalno, a ekipa je kvalitetna. Radimo na taktici. Što se mene tiče, tu sam, radim i vidjet ćemo što će biti. Konkurencija na mojoj poziciji je jaka, ali svi se nadamo da ćemo dobiti šansu. Nadam se prilici i radim za nju. Odluka je na izborniku”, započeo je Bradarić, koji je upitan može li Hrvatska protiv Engleske iznenaditi kao što je Lille iznenadio PSG u francuskom prvenstvu.

”Naravno, svi koji su nešto osvojili dolaze s mentalitetom pobjednika i motivirani. Ovakva natjecanja su nešto drugačije i prognoze su nemoguće. Ono što mi možemo jest dati sve od sebe i igrati kao momčad.”

”Za mene je prva utakmica uvijek važna, ali nije presudna. Može se proći kao prvi, drugi, pa i treći i svega može biti. Prva utakmica je važna zbog starta. Budemo li dobri, sve je moguće.”

”Modrić? Svaka mu čast što je na takvoj razini i tako spreman. Meni je čast biti s njim u ekipi i nadam se da će još ostati”, kazao je, na inzistiranje engleskih novinara, Bradarić o hrvatskom kapetanu.

Plan igre

Bradarić je upitan i kako se postaviti protiv Engleske.

”Ne mogu o tome. Imamo ga i pokušat ćemo ga ostvariti. Radimo na obrani, napadu i otvaranjima, gledamo što nam najbolje odgovara i kako to iskoristiti na utakmici.”

”Moja je prednost to što sam ovako mlad skupio već velik broj jakih utakmica. Kao mali sam živio za takve oglede, a i danas je tako. Nadam se da ću biti u prilici i u budućnosti biti sudionik jakih ogleda”, zaključio je Bradarić.

 

hms.ba/ https://hms.ba/Šport/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)