PREMIJER IZRAELA NETANYAHU: Onesposobit ćemo Iran, uprkos tenzijama sa SAD

Vrijeme:50 sec

 

Premijer Izraela Benjamin Netanyahu izjavio je da će riskirati podizanje tenzije u odnosima sa Washingtonom ukoliko to bude potrebno, da bi se onesposobile iranske nuklearne mogućnosti.

Netanyahu, čije politička budućnost je neizvjesna, izjavio je da nuklearno naoružan Iran predstavlja najveću prijetnju i istaknuo je da je Izrael spreman to spriječiti čak i ukoliko bi SAD i druge nuklearne sile uspjele oživjeti nuklearni sporazum iz 2015. godine.

– Ukoliko budemo prinuđeni birati, a nadam se da se to neće dogoditi, između trvenja s našim velikim prijateljima SAD i eliminacije egzistencijalne prijetnje, odlučit ćemo se eliminirati prijetnju – poručio je Netanyahu na svečanosti ustoličenja Davida Barnea, novog direktora obavještajne agencije Mosad.

Iran je optužio Izrael da stoji iza brojnih napada i ubojstava iranskih nuklearnih znanstvenika i iza sabotaže u iranskim nuklearnim postrojenjima.

Palestinski Hamas, koji Izraelu osporava pravo na postojanje, a koji i Izrael, i SAD i druge zapadne zemlje smatraju terorističkom organizacijom, svake godine dobiva od Irana vojnu pomoć vrijednu milijune dolara.

 

HMS/https://hms.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)