OO HDZ BIH BUSOVAČA: Načelnik Mekić političkim nasiljem narušio odnose HDZ-a i SDA

Vrijeme:1 min, 59 sec

Općinski odbor HDZ BiH Busovača obratio se građanima Busovače priopćenjem za javnost. U priopćenju ističu kako u posljednje vrijeme svjedočimo kršenju zakona, pokušaju oduzimanja nadležnosti Općinskom vijeću, degradiranju pozicije Predsjedatelja Općinskog vijeća, samovolji i manipuliranju načelnika Asima Mekića!, javlja Hrvatski Medijski Servis.

Naglašavaju kako “od same implementacije rezultata Općinskih izbora, načelnik Asim Mekić sustavno krši Statut Općine Busovača i Poslovnik o radu Općinskog vijeća Busovača”.

-Nezakonito je donio Odluku o privremenom financiranju općine Busovača, koja je isključiva nadležnost Općinskog vijeća. Odbio je profesionalizaciju mjesta predsjednika Općinskog vijeća suprotno važećem Statutu Općine. Manipulira tajnicom Općinskog vijeća, općinskim vijećnicima iz reda SDA, SDP-a i DF-a do te mjere da ne poštuju ovlasti i odluke predsjednika Općinskog vijeća, Poslovnik o radu i Statut općine. Sve ovo je potvrđeno na zadnjoj sjednici OV koju su općinski načelnik, tajnik Općinskog vijeća i vijećnici SDA, SDP-a i DF-a nastavili unatoč tome što je Predsjednik Općinskog vijeća sjednicu prekinuo sukladno Statutu i Poslovniku, navodi se u priopćenju OO HDZ BiH Busovača.

Asim Mekić je, ističu, sve to „izrežirao” kako bi, po tko zna koji put, na mjesto koje pripada Hrvatima postavio Bošnjaka, a sve s ciljem kontroliranja i upravljanja radom Općinskog izbornog povjerenstva.

Općinski odbor HDZ-a BiH Busovača osuđuje političko nasilje načelnika Asima Mekića koji je, osim zakonskih procedura, narušio i političke odnose HDZ-a BiH i SDA, te pogazio dosadašnje dogovore i principe političkoga dijaloga.

Naglašavaju kako je samovolja načelnika Mekića je nedopustiva i za svaku osudu!

-Svojim ponašanjem i odlukama, pa i ispraznim reagiranjem načelnik Mekić jasno pokazuje da mu je namjera preuzeti ulogu Općinskog vijeća, samovoljno donositi sve odluke onako kako to njemu i njegovoj stranci odgovara, obmanjivati i manipulirati Općinsko vijeće ali i cjelokupnu javnost, stoji u priopćenju OO HDZ BiH Busovača.

U priopćenju se naglašava kako je Općinsko vijeće predstavničko tijelo, „glas naroda“, a ne „glas Asima Mekića“!

HDZ BiH u Općinskom vijeću Busovača legalno i legitimno zastupa interese hrvatskog naroda u Busovači i neće dopustiti zadovoljavanje unitarističkih ciljeva općinskog načelnika i tzv. probosanskih stranaka.

OO HDZ-a BiH Busovača poduzet će sve zakonske radnje kako bi se zaustavilo političko nasilje Asima Mekića i kako bi se spriječilo kršenje zakona, Statuta i Poslovnika od strane Asima Mekića i vijećnika SDA, SDP- i DF-a, te kako bi se zaštitili interesi hrvatskoga naroda u Busovači, zaključuje se u priopćenju Općinskog odbora HDZ BiH Busovača.

 

HMS/

Odgovori