Plenković bez komentara na napise o kupnji francuskih Rafala

Vrijeme:1 min, 12 sec

 

Hrvatski premijer Andrej Plenković u četvrtak je odbio komentirati neslužbenu informaciju da je postignuta odluka o kupnji 12 polovnih francuskih borbenih aviona F3R Rafale, koju je poslijepodne objavio portal Jutarnjeg lista.

Po pisanju Jutarnjeg lista koji se poziva na dobro obaviještene izvore, riječ je o dvomotornim borbenim avionima, a najstariji koji bi bio isporučen Hrvatskoj ima deset godina. Hrvatska bi cijeli paket, koji uključuje avione, obuku i naoružanje, platila nešto manje od milijardu eura. Odluku bi Vlada trebala donijeti za Dan Oružanih snaga RH, piše Jutarnji.

“Riječ je o klasificiranim podacima. Ne želim i neću komentirati spekulacije pojedinih medija”, odgovorio je hrvatski premijer u Karlovcu upitan za napise Jutarnjeg lista.

“Nijedan podatak u protekle dvije godine koliko je postojalo Međuresorno povjerenstvo za nabavu višenamjenskog borbenog aviona u cijelom procesu nije izašao u javnost. Zanimljivo je da do danas nigdje ništa nije objavljeno”, dodao je Plenković.

Ni predsjednik Republike Zoran Milanović danas nije želio komentirati za koji će se borbeni zrakoplov Hrvatska odlučiti.

“No comment. Htio bih da Vlada donese odluku što prije. Do sada je proces bio dobar, nije bilo curenja podataka koji su stroga tajna. Vidjet ćemo što ćemo dobiti i za koju cijenu”, rekao je nakon svečanosti u vojarni 1. gardijske brigade Tigrovi -Croatia.

Kako je priopćeno iz Ureda Predsjednika, Milanović je dodao – “Ako je to američki avion, to se još nije počelo proizvoditi. Ako je to francuski ili švedski, vrijedi slično”.

 

HMS/https://hms.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)