PHB Priopćaj br. 42: Apel Miroslavu Škori da pozove na širu potporu, a pozvanima da ga podupru!

Vrijeme:2 min, 2 sec

 

 

Poticajna skupina

Priopćaj br. 42

U Zagrebu, 17. svibnja 2021.

 

Apel Miroslavu Škori da pozove na širu potporu, a pozvanima da ga podupru!

Jučer, 16. svibnja 2021. održan je prvi krug lokalnih izbora u Republici Hrvatskoj. Na izbore izašle su stranke, „platforme“ (hrv. uzletišta) i nezavisni kandidati i liste. Poticajnoj skupini Pokreta za hrvatsku budućnost posebnu su pozornost privukli izborni rezultati za zagrebačkoga gradonačelnika. Na njima je u prvom krugu pobijedila „politička platforma“ „Možemo!“. Predstavnici toga političkog uzletišta izrasli su na aktivizmu suprotivnom bivšem gradonačelniku Milanu Bandiću i njegovim otvorenim i prikrivenim partnerima.

Uoči prvog kruga izbora za zagrebačkoga gradonačelnika mjesecima je medijski favoriziran kandidat Tomislav Tomašević iz „Možemo!“. Najjače stranke, HDZ i SDP, istaknule su svoje kandidate koji nisu imali objektivnih izgleda u sudaru s Tomaševićem, i time su izravno pridonijele toliku Tomaševićevu uspjehu u prvom krugu. Raspršenost i neujednačena kvaliteta izazivačkih opcija te neodgovorna apstinencija 53 posto birača tomu je dodala svoj prilog.

Kandidat za gradonačelnika, Tomislav Tomašević, premoćno je osvojio najveći broj glasova u prvom krugu. Odmah je najavio da će „osloboditi“ Zagreb kad postane gradonačelnikom. 

U drugi krug izbora za zagrebačkog gradonačelnika ušao je i kandidat iz stranke Domovinski pokret, Miroslav Škoro.

Drugi krug izbora za zagrebačkog gradonačelnika smatramo izvrsnom prigodom za zajednički politički nastup nacionalnih stranaka, pokreta i udruga. Prije svega smatramo da bi ih kandidat Miroslav Škoro trebao pozvati da mu pomognu dobiti izbore. To bi bilo legitimno i odgovorno, budući da je on sada jedini nositelj otpora nametanju unaprijed određenog gradonačelnika, a samo uz potporu  glasača Domovinskog pokreta g. Škoro ne može iznijeti pobjedu. 

Smatramo, isto tako, da bi se sve domoljubne, demokršćanske, konzervativne, državotvorne i druge identitetske i suverenističke te za budućnost Zagreba i Hrvatske zabrinute snage trebale odazvati pozivu Miroslava Škore i tako pridonijeti njegovoj pobjedi. Bilo bi to odgovorno političko ponašanje vodstava sada razmrvljenih, a Domovinskom pokretu programski bliskih snaga.

Grad Zagreb glavni je grad i srce hrvatske države. Neodgovorno je i štetno bez ozbiljne političke borbe prepustiti glavni grad Republike Hrvatske na upravljanje i „oslobađanje“ aktivističkoj „platformi“ radikalne ljevice izrasloj na inozemnim dotacijama i gradonačelniku bez dana radnoga staža u realnom sektoru.

Pozivamo i sve birače u Gradu Zagrebu, bez obzira na stranačku svrstanost ili dosadašnju privrženost, da svoj glas u drugom krugu izbora za zagrebačkog gradonačelnika dadu kandidatu Miroslavu Škori i time se oslobode samozvanih osloboditelja i tutorstva njihovih zakulisnih političkih mentora iz domovine i inozemstva.

 

 PHB, Hrvatsko nebo

 

Odgovori