GRADONAČELNIK MOSTARA: Kordić odbio svrstati Mostar u sukobu Izraela i Palestinaca

Vrijeme:1 min, 11 sec

 

Mostarski gradonačelnik Mario Kordić potvrdio je u petak kako je odbio dati dopuštenje za osvjetljivanje dvaju objekata u Mostaru palestinskom i izraelskom zastavom navodeći kako se tako izbjeglo svrstavanje u sukobu na Bliskom Istoku, te je izrazio suosjećanje sa svim žrtvama.

“Unatoč tome što smo zaprimili zahtjev za osvjetljavanje Starog Mosta i za Hrvatski dom herceg Stjepan Kosača, odlučili smo odbiti sve te zahtjeve”, rekao je gradonačelnik Kordić za portal Bild.ba.

Unatoč tome što je Kordić zabranio osvjetljivanje Staroga mosta s palestinskom zastavom, preko ovoga objekta, koji ima UNESCO-ovu zaštitu, ovoga tjedna izvješena je veća palestinska zastava.

Po njegovim riječima, Konvencija o zaštiti svjetske kulturne i prirodne baštine priječi dovođenje u politički kontekst objekata koji su pod svjetskom zaštitom. Unatoč tome što je upućen zahtjev da se Hrvatski dom hercega Stjepana Kosače, koji pak nije pod zaštitom, osvijetli sa zastavom Izraela, gradonačelnik Kordić je dodao da se identično postupilo kao sa Starim mostom.

“Odlučili smo ne praviti bilo kakvu razliku niti politizirati bilo koji objekt u našem gradu”, dodao je.

Prvi čovjek Mostara izrazio je suosjećanje sa svim žrtvama na Bliskom Istoku.

“Ako se ne želimo svrstavati na bilo čiju stranu u sukobima, ne znači da nemamo empatiju prema svim žrtvama u bilo kojem sukobu. Upravo suprotno, suosjećamo sa svim žrtvama i naša je želja da svi ratni i svaki drugi sukobi prestanu”, istaknuo je je Kordić.

 

HSM/https://hms.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)