MILAS: Proširiti suradnju s Hrvatima BiH uz potporu vlade RH

0

 

Zvonko Milas, državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan RH
Državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Hrvatske Zvonko Milas izjavio je u četvrtak u Orašju kako se suradnja s Hrvatima u BiH treba dodatno ojačati potporom vlade RH i investiranjem u strateške projekte te poticanjem otvaranja radnih mjesta.

“Suradnju moramo intenzivirati još dinamičnije i provoditi zajedno s ministrima u vladi Republike Hrvatske”, rekao je državni tajnik Milas nakon što je razgovarao s premijerom Posavske županije Đurom Topićem. Po Milasovim riječima to podrazumijeva, uz potporu projektima u oblastima zdravstva, kulture, obrazovanja i u području poljoprivrede, te otvaranju radnih mjesta, prenosi Hina.

“Smatram da postoje i drugi okviri u kojima možemo povećati našu suradnju”, dodao je Milas navodeći kako je cilj osigurati ljudima opstanak u Posavskoj županiji, a ne njihov odlazak.

Premijer Topić se zahvalio na potpori Hrvatskoj prijašnjih godina s čijim novcima su obnovljeni ili izgrađeni brojni infrastrukturni projekti. Izvijestio je kako je vlada Posavske županije izdvojila 50.000 kuna za obnovu u potresima oštećene Osnovne škole Dragutina Tadijanovića u Petrinji.

 

HMS/https://hms.ba/Hrvatsko nebo

Facebook komentari

komentara