Čelni čovjek Superlige opleo po Čeferinu: Juve i Milan nisu otišli

Vrijeme:1 min, 37 sec

 

On se očito još uvijek ne predaje. Predsjednik ‘kraljevskog kluba’, a ujedno i novoformiranog natjecanja ne želi priznati da je njegova ideja doživjela krah prije nego što je uopće zaživjela.

Predsjednik Real Madrida Florentino Perez trenutačno je, uz Andreu Agnellija, vjerojatno najomraženija osoba u nogometnoj javnosti. Navijači i nogometni fanatici diljem svijeta mu poručuju: “nisi nam uspio ukrasti najljepšu igru”, no, on je sinoć na španjolskoj radijskoj postaji Cadena SER otkrio da projekt Superlige još uvijek živi, pišu 24sata.hr.

– Gledajte, projekt je sada na “stand-byu”. Superliga postoji, kompanija za upravljanje njome je i dalje tu, ali nam je otišla polovica članova umornih zbog onoga što su proživjeli u početna 24 sata.

Svi engleski klubovi su napustili novoformirano natjecanje, a odmah za njima su isto napravili i talijanski.

– Ne, Juve se nije povukao. Tri puta sam danas razgovarao s njime. Razmišlja što možemo sada napraviti. Nije otišao niti Milan. To što vi govorite, rade upravo ta gospoda. Svi nastavljamo i dalje. Barcelona također promišlja što možemo napraviti. Postoji ideja da među 20 klubova Superlige budu recimo po četiri iz Španjolske, Italije…Tražimo obrazac. Ključno je da pronađemo format koji bio atraktivan i napose privukao mlade. Oko 40 posto mladih od 16 do 24 godine ne gleda nogomet, nego se zabavljaju na PlayStationu ili drugim platformama.

Onaj tko smatra da je Superliga mrtva, prevario se?

– U potpunosti. Nastavit ćemo raditi. A izaći će ono za što svi ustvrde da je najbolje.

Pereza su proglasili predsjednikom Superlige, no od svega zasad ništa pa se okomio na Aleksandra Čeferina.

– Ne želim ulaziti u obračun s predsjednikom Uefe, ali na toj poziciji bi trebala biti korektna osoba, spremna na razgovor. Ponašao se kao da smo došli s atomskom bombom. No ako ima nešto što nismo napravili dobro, to je možda jasno objašnjavanje projekta, ali nisu nam dali priliku. Zato što neki ne žele da se išta promijeni.

Dnevnik.ba/https://www.dnevnik.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori