POGLAVAR ISLAMSKE ZAJEDNICE U BIH REIS KAVAZOVIĆ: Aveti prošlosti se bude, Bošnjaci trebaju biti mobilni, pratiti što se događa

Vrijeme:1 min, 25 sec

Ono što se u posljednjih dana događa u Bosni i Hercegovini, pa i posljednjih mjeseci, stanje je koje upozorava da se ponovo u nekim krajevima naše domovine Bosne i Hercegovine aveti prošlosti pomalo bude, oživljavaju, dobijaju na intenzitetu, izjavio je danas u Foči reisu-l-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Husein ef. Kavazović.

On je danas u okviru tradicionalnog ramazanskog obilaska džemata boravio u posjeti Muftijstvu goraždanskom i Medžlisu Islamske zajednice Foča, javlja Mina.

Upozorio je da svi Bošnjaci moraju biti mobilni, obazrivi i pratiti što se događa, ukazivati na to zlo, upirati prstom i ne šutjeti o onome što se događa.

– Mislim da je šutnja ohrabrivanje tih snaga koje žele ponovo vratiti povijest pred naše oči da je gledamo tešku i krvavu. Svi se trebamo dozvati pameti i ujediniti naše snage da to zlo odbijemo od sebe i od svih građana Bosne i Hercegovine i to je jako važno – kazao je Kavazović.

Naglasio je kako je ramazan sveto vrijeme za muslimane i da trebamo gledati da pozivamo ljude pameti i miru i da ne dozvolimo da nam se pojavi ono što se dogodilo 90-tih godina prošlog stoljeća.

– Smatram da to trebamo ostaviti iza sebe i trebamo se okrenuti jedni drugima, one snage koje pozivaju ka dobru moraju biti osnažene, prije svega iznutra osnažene duhom, a onda naravno i odgovorni ljudi u ovoj državi moraju razumjeti svoju ulogu, njihova je uloga ipak najvažnija, a to da štite svakog pojedinca i svakog građanina, da štite mir prije svega, i da, naravno, svojim primjerom pokazuju kako je moguće živjeti u miru jedni s drugim ovdje u našoj domovini Bosni i Hercegovini, kazao je reisu-l-uleme.

 

hms.ba/ https://hms.ba/Hrvatsko neba

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)