OŠTAR ISTUP Infantino postavio ultimatum osnivačima Superlige: “Ili ste vani ili ste unutra, nema druge!”

Vrijeme:1 min, 23 sec

Predsjednik FIFA-e Gianni Infantino danas je oštro osudio osnivanje Superlige poručivši kako će klubovi morati živjeti s posljedicama te odluke.

Redoviti godišnji kongres UEFA-e koji se održava u idiličnoj atmosferi na Ženevskom jezeru, trebao je proteći u mirnom i konstruktivnom tonu. Umjesto o prošlogodišnjem poslovanju i budućem formatu europskih natjecanja raspravlja se o budućnosti europskog nogometa koju je prekrio oblak neizvjesnosti.

Nitko ne zna što će se događati u budućnosti, priča se o kaznama i ograničenjima, a kritike na račun osnivača Superlige sve su glasnije i oštrije.

Puna podrška UEFA-i

Tako je danas istupio i predsjednik FIFA-e Gianni Infantino, koji je pružio snažnu podršku europskom nogometnu savezu u borbi protiv osnivanja Superlige.

“Nema ni najmanje dvojbe oko toga, FIFA daje punu podršku UEFA-i. Naravno, nadamo se da će stvari vratiti u normalu, da će sve riješiti, ali s dozom poštovanja i solidarnosti za interese europskog i svjetskog nogometa”, poručio je Infantino.

“Previše se toga odbacuje radi kratkoročne dobiti”

No Talijan nije imao ni najmanju dozu razumijevanja za potez 12 europskih nogometnih klubova koji su se odlučili na osnivanje zatvorene lige.

“Ne odobravamo stvaranje Superlige, to je odcjepljivanje od trenutačnih institucija, liga, udruga UEFA-e i FIFA-e. Previše se toga odbacuje radi kratkoročne financijske dobiti”, kazao je Infantino.

Nastavio je s govorom i odaslao oštro upozorenje europskim klubovima.

“Neka se zamisle, neka preuzmu odgovornost za svoju odluku. Ako odluče ići svojim putem, onda moraju živjeti s posljedicama svoje odluke. Oni su odgovorni za svoj izbor.”

“Ili ste vani ili ste unutra. Ne možete biti napola unutra ili napola vani”, poručio je za kraj predsjednik FIFA-e.

 

hms.ba/ https://hms.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori