PREDSJEDNIK DSHV ŽIGMANOV: Prijetili su da će nam doći s automatskom puškom i pobiti nas kao stoku

Vrijeme:59 sec

 

Gost emisije Nedjeljom u 2 ovog tjedna bio je Tomislav Žigmanov, jedan od lidera vojvođanskih Hrvata.

Kakve probleme imaju Hrvati u Vojvodini i Srbiji, zašto ih nema u tijelima političke vlasti te kako surađuju sa srpskim predsjednikom Aleksandrom Vučićem, neka su od pitanja na koja je u HRT-ovoj emisiji Nedjeljom u dva odgovarao gost Aleksandra Stankovića, predstavnik vojvođanskih Hrvata Tomislav Žigmanov

– Iz medija smo saznali da je osoba koja je prijetila predsjednici Hrvatskog nacionalnog vijeća – otkrivena i privedena. Ne znamo ishod postupka. Osoba koja je uputila poruku našem Savezu da će “doći s automatskom puškom i pobiti nas kao stoku” – o tom postupku, njegovom razrješenju nemamo nikakvu informaciju. Ne samo da nemamo adekvatno djelovanje pravosudnih tijela nego cijeli taj proces, mučan za nas, nije imao nikakvu aktivnost predstavnika vlasti u smislu zaštite, niti osudu.

To su strukturalni deficiti kad je u pitanju etnički motivirano nasilje ili govor mržnje u Republici Srbiji. S time se ne mirimo, ukazujemo i želimo da se s takvim praksama prekine i ono što je ključno da ni gestama, ni riječima ni djelovanjem ne dajemo nikakav povod za tu vrstu odmazde, izjavio je Žigmanov.

HMS/https://hms.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)