POLITIČKI SMRAD Schiling sustavno podriva daytonski ustavni poredak i mir u BiH

Vrijeme:1 min, 22 sec

 

 

Bivši visoki predstavnik u BiH Christina Swartz Schilling i svojevremeno predavač na Američkom univerzitetu Ejuba Ganića u Sarajevu, u autorskom članu za Deutsche Welle pisao je o navodnom slovenskom non-paperu koji predviđa promjenu granica zemalja Zapadnog Balkana, ali se dotaknuo i hrvatskog non papera.

-Ovim “non-paperom” hrvatska vladajuća stranka HDZ podržava napore svoje sestrinske stranke – HDZ BiH da promijeni Izborni zakon u BiH na takav način da se može održati blokada države BiH a uz to i stalna kontrola i uticaj Hrvatske na donošenje odluka u BiH. Da ovo otvara put trećem entitetu i u konačnici njegovom pripajanju Hrvatskoj, na prvi pogled se ne prepoznaje u ovom “non-paperu”, napisao je Schilling.

I ova njegova izjava pokazuje kako Schiling, iako u podmakloj životnoj dobi (91 godina), još može biti opasan politički smrad, piše Hrvatski Medijski Servis.

Njegova spremnost da lažima i podvalama osujećuje napora EU i SAD u provedbi presuda Europskog suda za ljudska prava i Ustavnog suda BiH kako bi se kroz izmjene Izbornog zakona osiguralo da Hrvati mogu izabrati svoje predstavnike u Predsjedništvo BiH i Dom naroda, te istovremeno otklonila diskriminacija onih koji ne pripadaju konstitutivnom narodima da se mogu kandidirati za bilo koju funkciju- vrijedna je svakog prijezira.

Schilingova malicioznost nije, međutim, usmjerena samo prema Hrvatskoj i Hrvatima u BiH, već i prema Bosni i Hercegovini i njezinom ustavnom poretku, definiranom Daytonskim mirovnim sporazumom, njezinim eu aspiracijama, ali i miru u našoj zemlji, koje Schilling, sustavno podriva, kao lobist bošnjačke hegemonističke politike. Kakvu osobnu korist od toga ima- zna on i oni čijoj propagandi ovaj nečasni čovjek služi.

 

hms.ba/ https://hms.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)