Predstavka nadzornim tijelima Hrvatske radiotelevizije: „Očekujemo primjereno reagiranje vas nadležnih“

Vrijeme:1 min, 11 sec

 

U predstavci poslanoj danas nadzornim tijelima Hrvatske radiotelevizije, pod naslovom „Mi naime od svojih zahtijevanja ne ćemo odustati“, sedmorica nositelja Građanske (državljanske) inicijative za utvrđivanje odgovornosti na HRT-u ističu kako se upravni i urednički kadar javne medijske ustanove oglušio o peticiju, dapače, nije o njoj ni izvijestio javnost u svojim informativnim programima i servisima, što potpisnici predstavke ocjenjuju kao cenzuru i diskriminaciju

 

Poštovani urednici i novinari,

Dostavljam vam na znanje Predstavku koja je jutros poslana Nadzornom odboru, Programskom vijeću i povjereniku za korisnike HRT-a. Svi podatci sadržani su u privitku. Predstavka je dostupna pod fajlom naslovljenim:

 

“Predstavka – 090421”.

 

Osim nje, prilažemo na znanje i sve naše dokumente koji su prethodili toj predstavci. Stavljamo vam ih na slobodno raspolaganje u svrhe informiranja javnosti, komentiranja, intervjuiranja, provjeravanja informacija, istraživanja i ostalih oblika vašega medijskog praćenja aktualnih događaja i zbivanja za koje postoji izražen interes u javnosti.

 

“Popis potpisnika”

 

“Obavijest za javnost”

 

“Tekst peticije”

 

“Porfirijeva dalekovidnica”

 

Ovo je pak link za potpisivanje peticije, koje i dalje traje:

https://community.sumofus.org/petition/67e6d627-44c7-440c-bc35-388bb914e88f/?source=mlt

 

 

U ime i po ovlasti sedam nositelja Građanske (državljanske) inicijative za utvrđivanje odgovornosti na HRT-u:

Zdravko Gavran, književnik

Zagreb

P. S. Možete se slobodno obratiti meni ili komu od ostalih ako su vam potrebne dodatne informacije ili imate koji drugi razlog za to.

 

Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)