VIDEO Zastupnica Karolina Vidović Krišto: Govor u Saboru o nejednakostima pred zakonom

Vrijeme:3 min, 6 sec

 

 

 

GOVOR U SABORU O NEJEDNAKOSTIMA PRED ZAKONOM

Dame i gospodo,

U političkoj terminologiji u Njemačkoj postoji gradacija prijateljstva koja kaže da postoji prijatelj, neprijatelj, smrtni neprijatelj te stranački prijatelj.

Tako bismo mogli govoriti o društvenoj nepravdi. Postoji društvena pravda, društvena nepravda, grozna društvena nepravda i društvena pravda u Hrvatskoj.
Naime, u Hrvatskoj cijeli državni aparat služi uskom krugu moćnika i to političko-pravosudna elita uopće više ne skriva. Tako i ove zakonske odredbe, koje trebaju hrvatske građane zavarati da je riječ o tobožnjoj borbi protiv korupcije, ili vjerodostojnosti politike, kao na primjer ova izmjena koju ste predložili, su čista manipulacija. Jer, eto, Vlada predlaže da se oni koji su u Hrvatskoj osuđeni ne će moći baviti politikom. To je nedvojbena manipulacija, ali i još jedan instrumentarij u rukama korumpirane političke elite kako bi nepoželjne i opasne političke protivnike mogli isključiti iz izborne utrke.

Svi mi znamo da pravosuđe u Hrvatskoj ne sudi prema zakonu, kao što ni DORH ne vrši svoje zakonske obveze, već kazneno pravo služi političko-društvenoj eliti u njihovome održavanju na vlasti i pljačkanju hrvatskog poreznog novca.

A kako bi ta duboka država imala vjerodostojnost po potrebi se izvuku pojedinci koje sustav žrtvuje kako bi taj korumpirani sustav mogao opstati.

Primjerice, prema ovome se zakonu Ivo Sanader ne bi mogao kandidirati. Ali zato se mogu kandidirati i Slavko Linić, i Milorad Pupovac, i Ivan Vrdoljak, i Zdravko Marić, i Andrej Plenković, i Radimir Čačić, i Ivan Jakovčić, i Slobodan Ljubičić zvani Kikaš – jer za sve ove navedene osobe postoje ozbiljne, vjerodostojne i dokumentirane optužbe za korupciju i kršenje zakona, ali ti ljudi nemaju nikakvog postupka protiv sebe.

Ljubičić Kikaš, pak, ima postupak, ali on je od zagrebačkog Županijskog suda dobio trajnu nesposobnost, te je de facto oslobođen. A taj navodno zdravstveno nesposobni Ljubičić uredno šeta po gradu i pije kave.

Jer, hrvatsko pravosuđe koje bi trebalo po zakonu biti tzv. društveni regulator, svojim postupanjem je društveni devastator.

Hrvatsko pravosuđe je brutalno i krvoločno prema običnom hrvatskom čovjeku. Tako na primjer hrvatski sudovi uopće ne ispituju legitimitet lihvarskih agencija kada tuže hrvatske građane i oduzimaju im nekretninu. Hrvatski sudovi otvoreno sudjeluju u kršenju europske Uredbe o zaštiti podataka, jer kao što znamo, banke ne smiju dati podatke svog klijenta bez njegove suglasnosti, a prodaja potraživanja jest davanje podataka bez suglasnosti klijenta. To znači, takvi bi ugovori, sukladno europskoj uredbi, morali biti tretirani kao pravno ništavni, i sud ih ne bi smio prihvaćati.

Upravo zbog nefunkcionalnosti i kriminalnog djelovanja pravosuđa ovakve zabrane kandidiranja koje su ovdje predložene nemaju nikakvu svrhu.

Ali postoji jedna povijesna istina. U trenutku kad se počnete osjećati potpuno sigurni u svojim zlodjelima, počinje vaš pad. Politika, pravosuđe i mediji u Hrvatskoj toliko otvoreno brane svoje zlouporabe i ponižavaju hrvatske građane, da je samo pitanje vremena kada će građani reagirati i zasluženo ih poslati u ropotarnicu povijesti, jer drugo ništa ni ne zaslužuju.

Model po kojem svaka afera u Hrvatskoj traje samo jedan dan izgleda ovako: najgrublje činjenice se prešućuju, jer ih mediji ignoriraju, a pravosudni organi koji bi po zakonu morali reagirati na dokaze, ne reagiraju, jer oni su sami dionici tog koruptivnog sustava.

Osobno svjedočim kako na moje otvorene, dokumentirane i argumentirane prozivke sustav jednostavno šuti. Vaš cilj je zaborav vaših rabota, te istodobno ubijanje nade u društvenu pravednost kod hrvatskih građana. No, u zabludi ste, jer upravo je moj posao i posao mojih podupiratelja, da vas razotkrijemo i da tužna naša postane Lijepa naša.

Hrvatski građani imaju pravo biti ravnopravni građani Europske unije i biti jednaki pred zakonom. Isto tako imamo pravo od onih koje plaćamo tražiti odgovornost. Iz svega navedenog jasno je da sam protiv izmjena ovog (ionako već protudemokratskog, diskriminacijskog i protuustavnog) zakona.

Karolina Vidović Krišto/FB/Hrvatsko nebo

Odgovori