HAK preporučuje da se ne putuje prema Dalmaciji

Vrijeme:59 sec

U Lici, Gorskom kotaru i Hrvatskom primorju na većini cesta su zimski uvjeti. Zbog izrazito loših vremenskih uvjeta te brojnih zastoja na cestama, Hrvatski autoklub savjetuje vozačima da odgode putovanje iz smjera unutrašnjosti prema Dalmaciji i obrnuto. U srijedu se očekuju temperature ispod nule, a ujutro i mraz te poledica.

Zbog zimskih uvjeta sinoć je za sav promet zatvorena brza cesta Solin-Klis u oba smjera, priopćeno je iz Policijske uprave Splitsko-dalmatinske, prenosi HRT.

Snijeg je padao i u Šibeniku.

Ceste kroz Liku čiste su i prohodne, unatoč gustom snijegu koji pada cijeli dan. Dovoljno ga je da, tko ne mora putovati ili raditi, može uživati u zimskim radostima.

Snijeg u Puli, pa još u proljeće, prava je rijetkost. Bijeli pokrivač u središnjoj Istri iznenadio je i razveselio i djecu i odrasle.

Zabijelila se i unutrašnjost Dalmacije. Poziv vozačima na oprez koji stiže iz Knina, zapravo vrijedi za cijelu Hrvatsku.

– Narednih dana i noćas se očekuju niske temperature. Zbog moguće poledice i svega vozači bi stvarno trebali pripaziti, kazao je Nino Grabić iz Nadcestarije Knin. Stoga na put ne bi trebalo kretati bez zimske opreme.

 

HMS/https://hms.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)