HNS BiH: Zloporaba institucija BiH i vrijeđanje međunarodnih partnera je skandalozno

Vrijeme:1 min, 21 sec

 

Hrvatski Narodni Sabor BiH najsnažnije osuđuje non-paper o BiH kojeg je drugi bošnjački član Predsjedništva, Željko Komšić, krajem ožujka uputio u Bruxelles i New York. Ukazujemo međunarodnim partnerima na non-paper kao još jedan dokaz konstantnog zloupotrebljavanja državnih institucija koje sada predstavlja već ustaljeno političko ponašanje određenih političkih aktera, prenosi Hrvatski Medijski Servis.

Iz HNS-a izražavaju žaljenje za činjenicom da je non-paper iznio neukusne optužbe o međunarodnim partnerima, u prvom redu EU-u i SAD-u i njihovim predstavnicima u BiH.

– Optužbe o pristranosti, neodlučnosti, političkom podilaženju i nemaru diplomatsko su sramoćenje BiH na europskoj i svjetskoj razini, ali i pokazatelj nervoze pošiljatelja, koji je u međunarodnim krugovima poznat kao još jedan Sejdo Bajramović ili uzurpator prava hrvatskog naroda u BiH, i to u situaciji kada se intenzivno radi na donošenju izmjena Izbornog zakona BiH koje neće pogodovati, prije svega, uzurpatorima hrvatskih mjesta niti će bilo kojeg žitelja BiH ostaviti u diskriminacijskom položaju, priopćeno je.

Pored kleveta, kako je istaknuto, non-paper je plasirao apsolutne neistine te osobne političke stavove o stanju u Bosni i Hercegovini. Pokušaj da predstavi razarajuću politiku kao progresivan građanski čimbenik promašen je, apsurdan i neutemeljen. Ista ta politika destabilizirajući je faktor BiH i političkog dijaloga, s čime su dužnosnici diljem EU i svijeta sada ponovno upoznati.

“HNS BiH osuđuje deplasirane klevete na međunarodne partnere i dužnosnike te odbacuje grube neistine o stanju i ulogama unutar BiH. Istodobno, pozivamo na žuran i konstruktivan politički dijalog u cilju što skorijeg postizanja potrebnih iskoraka Bosne i Hercegovine prema euroatlantskoj budućnosti zasnovanoj na uzajamnom poštovanju, uvažavanju i ravnopravnosti”, priopćeno je.

 

HMS/https://hms.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori