Molimo za pokojne uoči dana uskrsne okrjepe!

Vrijeme:1 min, 22 sec

 

Velika je subota. Isus počiva u grobu. Sjetimo se danas svih svojih pokojnika! Onih koji imaju grob i onih koji su bačeni u jame, rijeke, potoke… Onih koji su „nestali“…  Molimo se za njih! Sa čvrstom vjerom i nadom da će svi biti zahvaćeni Božjim beskrajnim milosrđem.

Sjetimo se posebno i molimo za sve naše pokojne koji su se tijekom povijesti žrtvovali za opstanak i slobodu svoga hrvatskog naroda! Za one koji bijahu ubijeni, progonjeni, utamničeni, izručeni, poniženi. Za one čiji su životi i egzistencije bili uništeni. Za one koje su razni krivokletnici, izdajnici, lopovi, oportunisti, tuđe sluge i izrodi doveli do toga da su si oduzeli život. Za one… Popis je beskrajan.

Naš dug prema njima, prema prošlosti i prema budućnosti golem je. Svi oni koji su živjeli i umirali obvezuju nas da preuzmemo križ što su ga oni nosili i da ga nosimo sve dok im se ne pridružimo. Ponizno. Bez samosažaljevanja. Bez umišljenosti. Bez patetike. Bez straha. Svjesni da smo samo još jedna mala karika u hrvatskom lancu koja skromno pridonosi tomu da se lanac ne prekine.

Sutra je „dan što ga učini Gospodin“ za sve njih. I za sve nas. Sutra još jednom sve njihove i naše muke, svi njihovi i naši ideali dobivaju smisao. U sutrašnjem danu Izvor je nepresušne snage. i uskrsne okrjepe. Da se i nakon svakog pada i posrtanja ustane i krene dalje.Da i u nepovoljnim okolnostima ustrajemo kao pojedinci, kao društvo i kao narod. Da nastavimo hodočašće po ovoj našoj domovini – na putu i prema vječnoj domovini.

U tom duhu zaželimo jedni drugima SRETAN I BLAGOSLOVLJEN USKRS!

 

M.O./Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)