Čović: Vjera u Kristovo uskrsnuće pobjeđuje beznađe i daje smisao našim životima

Vrijeme:1 min, 4 sec

Zamjenik predsjedatelja Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Dragan Čović čestitao je Uskrs vrhbosanskom nadbiskupu kardinalu Vinku Puljiću i katolicima.

– U ozračju proslave našega najvećeg kršćanskog blagdana, Vama osobno, svim biskupima, svećenicima, časnim sestrama i svim katolicima u Bosni i Hercegovini želim sretan, radostan i blagoslovljen Uskrs. Ove, kao i prošle godine, Uskrs dočekujemo u neizvjesnosti, uz brigu izazvanu pandemijom koja je obuzela našu svakodnevnicu i cijelo čovječanstvo stavila na veliku kušnju. No upravo je vjera u Krista i njegovo uskrsnuće naša najveća i jedina utjeha. Ona pobjeđuje beznađe i strah i daje smisao i cilj našim životima. Jedino vođeni obećanjem uskrsnuća Kristova možemo pronaći utočište, prevladati kušnje i osnaženi Božjim blagoslovom prebroditi sve poteškoće – naveo je Čović.

Dodao je da je Uskrs i poziv svima nama da se istinski okrenemo jedni prema drugima i pružimo pomoć, posebice onima kojima je ona najpotrebnija, bolesnima koji teško podnose križ nemoći i tužnima kojima je smrt oduzela zemaljsku blizinu najdražih.

– Stoga, neka nas ovo vrijeme uskrsne priprave učini vjernim služiteljima dobra i u nama oživi duh Božjega posvojenja, a svjetlo uskrsnog jutra neka obasja i ispuni naša srca i dušu svojim mirom, milošću i obiteljskom radošću. Sretan i blagoslovljen blagdan Kristova uskrsnuća – poručio je Čović, saopćeno je iz PSBiH.

Bild.ba/https://www.bild.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)