Šego nakon Portugala: Mi pretvaramo nemoguće u moguće

Vrijeme:2 min, 27 sec

Protiv Francuske igraš super 50 minuta i ništa, sada igraš 40 loše i dobiješ, rekao je Šebetić.

Kakav rasplet, kakva utakmica, kakva sreća, ali to je sa srećom tako. Jer ona uvijek prati hrabre, a Hrvatska je to bila nakon -6 na početku drugog dijela protiv Portugala.

Luka Šebetić uspio je zatvooriti Gomesa, samo mu je Salina jednom ušao iza leđa nenadano.

Pred Hrvatskom je ključna utakmica u borbi za Igre. Ni pobjeda joj nije garancija

– Ja mogu reći da smo bili u deliriju zbog važnosti utakmice i to nas je donijelo do pobjede. Uspjeli smo izvući sve iz sebe i dobiti tu utakmicu protiv jednog sjajnog protivnika. Na granici izdržljivosti, rekao bih.

Otkud takav grč?

– Kada imaš iza sebe ovakvu utakmicu ne razmišljaš o strahu od sljedeće utakmice. Mogući nesretni splet okolnosti nije u našim rukama, no nadamo se da se to neće dogoditi. Strah? Protiv Francuske igraš super 50 minuta i ništa, sada igraš 40 loše i dobiješ. Jako je i mentalno i fizički zahtjevno. Falilo je nakon Egipta ovakva pobjeda.

– Nismo se predali, igra se 60 minuta. Vratilo nam se ono što nismo dobili protiv Francuza. Nije ugodno ući u takvoj utakmici u igru na -6, ali i to je posao. Isplatilo se. Malo smo statični bili u startu, nije ruka opuštena. Nakon lošeg turnira u Egiptu nije se lako vratiti. Nismo odmarali, ali mislim da smo napravili korak naprijed i da možemo biti zadovoljni.

Nije još ništa gotovo?

– Moramo imati snage, nema nam druge. Motiv je jači od svega, želimo na OI. Tunis idemo dobiti, a ovo drugo što bude bude, možemo se samo nadati da će biti dobro.

Marin Šego bez puno obrana, ali ipak sretan na kraju.

– Mi pretvaramo nemoguće u moguće. Portugal je odlična momčad, svi znamo njihov motiv da idu na OI. Pokazali smo da smo Hrvatska i da ništa nije nemoguće. Strah? Jednostavno stvari ne krenu kako želiš, ali najbitnije je da smo izvukli utakmicu. Nismo dobri na golu, nije to vrhunska razina. No, moram reći i da su Portugalci jako dobro uigrani, teško je braniti protiv takve momčadi, ali moramo biti sretni. Nadam se da će sve biti OK, da će Francuzi pobijediti, a mi moramo dobiti Tunis.

– Trgnuli smo se na vrijeme. Trebali bismo tako izgledati stalno. Izgledali smo dobro samo u drugom dijelu kada smo okrenuli rezultat. Ne zanima me utakmica Portugal – Francuska, mi idemo napraviti svoje protiv Tunisa, pišu Sportske novosti.

Portugalski izbornik Paolo Perreira ima za čim žaliti.

– Propustili smo veliku priliku nakon što smo imali +6 u početku drugog poluvremena. Svojim pogreškama i neodlučnošću u napadu vratili smo Hrvatsku u igru, a Hrvatska je iskusna selekcija koja takvu priliku zna iskoristiti. Znali smo kakav nas turnir čeka, danas imamo još jednu priliku protiv domaćina Francuske i vjerujem da možemo ispuniti svoj san plasmanom na Olimpijske Igre.

Mi vjerujemo u suprotno. Realnost nam je adut, ali što je realno nakon ovog…

Vrisak.info/https://www.vrisak.info/Hrvatsko nebo

Odgovori