PRAVOMOĆNA PRESUDA Zbog laži o radu Gordane Tadić portal “Slobodna Bosna” mora platiti 3.000 KM odštete

0

Županijski sud u Sarajevo donio je prije nekoliko dana pravomoćnu presudu (65 0 P 775988 19 P) kojom je tuženi internet portal “Slobodna Bosna“, zbog objavljenih kleveta i laži, dužan glavnoj tužiteljici Tužiteljstva BiH Gordani Tadić platiti 3.000 KM odštete.

Ovaj sud potvrdio je prvostupanjsku presudu Općinskog suda kojom je navedeno da je tužena “Slobodna Bosna” dužna tužiteljici Tadić nadoknaditi i troškove sudskog postupka u iznosu od 1.089,16 KM, kao i izreku presude na internet portalu www.slobodna-bosna.ba.

U obrazloženju presude navedeno je da je tužiteljica Tadić podnijela tužbu protiv izdavača “Slobodne Bosne” 18.srpnja 2019.godine, radi nadoknade štete zbog klevete.

Tužba je podnesena zbog teksta koji je objavljen na portalu “Slobodna Bosna” 17.srpnja 2019.godine, pod naslovom: “Novi skandal Gordane Tadić: U službenim dokumentima Tužiteljstva BiH Neum se tretira kao inozemstvo”

U tekstu, koji je okarakteriziran kao kleveta, navedeno je da Gordana Tadić u Neumu boravila i “s nekim datumom srpnja”, pa je 7.srpnja ovog mjeseca bila smještena u hotelu “Jadran”, što je porezne obveznike koštalo 263,57 KM”.

Međutim, tužiteljica Tadić je istaknula da je očigledna namjera tuženih (Slobodne Bosne) iznošenje klevetničkog sadržaja i da su objavljene neistiniti sadržaji, što je Sud na kraju i uvažio.

S obzirom na to da su svi računi portala “Slobodna Bosna”, točnije izdavača “Press-Sing” blokirani, kako je potvrđeno za Avaz, odvjetnički tim Tadić podnio je prijedlog za izvršenje na pokretnim stvarima, piše Avaz.

 

hms.ba/  https://hms.ba/Hrvatsko nebo

Facebook komentari

komentara