Nominacije za Porin albuma Stanko Šarić – Domovina u pjesmama i 21 lice ljubavi – Najbolji hrvatski tamburaši.

Vrijeme:2 min, 46 sec

 

Nominacije u Kategoriji br. 17 – Najbolji album tamburaške glazbe

 

DOMOVINA U PJESMAMA VOL. 1 STANKO ŠARIĆ

Stanko Šarić, potaknut stihovima prožetim domoljubljem, Domovinskim ratom te žrtvama i herojima obrane Vukovara autorice Marije Dubravac, kroz nekoliko je godina uglazbio i studijski snimio pjesme navedene autorice.

“Suočen sa spoznajom kako s prolaskom vremena iz svakodnevnog života pa i obrazovnog sustava sve brže isčezavaju vrijednosti i sjećanja na Domovinski rat, zapravo sam se oduševio otkrivši autoricu Mariju Dubravac i njenu iskrenu predanost ovim temama u tekstovima pjesama koje neumorno objavljuje. Prionuo sam poslu, uglazbio dosta njenih tekstova, sam po sebi nametnuo mi se naziv albuma ‘Domovina u pjesmama’ i kako stvari stoje, za sada je to samo prvi dio. Nadam se i nastavku rada na ovim temama. Svjestan kako glazbeni uradci ovakve tematike sve teže pronalaze svoje mjesto u programima radijskih i TV postaja, ipak vjerujem kako će se trud isplatiti barem u smislu prenošenja poruka nekim budućim generacijama. I dalje tvrdoglavo vjerujem kako nikada nije previše pjevati o svojoj Domovini, njenoj ljepoti, vrijednostima, teškim vremenima i događajima, unatoč nametnutim trendovima koji djeluju suprotno”, rekao je Stanko Šarić, izvođač i autor glazbenog albuma “Domovina u pjesmama”.

Šarić napominje kako je album “opremljen i prigodnom knjižicom u kojoj se u kratkim crtama prikazuju sudbine opjevanih heroja obrane grada Vukovara: Blage Zadra, Marka Babića i Andrije Marića, a posvećen je svim braniteljima Vukovara koji su braneći Vukovar obranili Hrvatsku”.

“U svemu ovom nesebično su mi pomogli kolega iz Najboljih hrvatskih tamburaša, Denis Špegelj i moj sin Ivan Šarić, koji svoj glazbeni put putuje s Tamburašima za dušu. Bez pomoći ove dvojice vrsnih glazbenika zasigurno ne bih uspio realizirati za današnje okolnosti neobičan, ali meni vrlo drag glazbeni uradak”, rekao je Stanko Šarić.

Zgexpress.net/https://zgexpress.net/stanko-saric-otkriva-kako-je-nastavo-njegov-najnoviji-album-domovina-u-pjesmama/

 

Nominacije u Kategoriji br. 18 – Najbolji album pop-folklorne glazbe

21 LICE LJUBAVI NAJBOLJI HRVATSKI TAMBURAŠI BRANIMIR JOVANOVAC, DENIS ŠPEGELJ 

Najbolji hrvatski tamburaši, jedan od najpoznatijih i najdugovječnijih tamburaških sastava u Hrvatskoj, objavio je novi album – “21 lice ljubavi”. Riječ je o autorskom albumu dugogodišnjeg primaša sastava Denisa Špegelja, kojim su Najbolji hrvatski tamburaši napravili veliki iskorak u svojoj glazbenoj karijeri te su čistom zvuku tamburice, kojeg njeguju već više od 30 godina, pridružili zvuk filharmonije, s idejom stvaranja narodne glazbe za koncertne dvorane i film.

Denis je tako napisao glazbu i gotovo sve tekstove za novih 11 pjesama te supotpisuje glazbenu produkciju s Branimirom Jovanovcem Banijem, u čijem je tonskom studiju Mak album sniman, kao i aranžmane s Juricom Hrenićem, profesorom glazbe u virovitičkoj glazbenoj školi, koji je raspisao orkestraciju klasičnih instrumenata.

Uz potpuno novi spoj zvuka tambura i filharmonije, kojem su svoj doprinos dali i vrsni glazbenici orkestra Hrvatskog narodnog kazališta u Osijeku, novost je i činjenica da su glavne vokalne dionice na albumu podijeljene između Stanka Šarića, dugogodišnjeg vokalnog solista sastava, te sjajnog vokalista, instrumentalista i čelista sastava Krunoslava Golubičića, koji je samostalno otpjevao dio pjesama.

Popis pjesama koje se nalaze na albumu:

1. Monarch of Croatia : Uvertira

2. Neke slike nikada ne umiru

3. Zatvori vrata

4. Žuto lišće pokraj Bosuta

5. Senija

6. Slavonija moja lipa

7. Više od ljubavi

8. Crvena haljina (feat. Učiteljice)

9. Kao zlatni dukati

10. Kad je moja draga otišla

11. Milijun

Najbolji hrvatski tamburaši

 

Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)