SRAMOTNO Bošnjačka zajednica iz Sydneyja održala skup podrške osuđenom ratnom zločincu Sakibu Mahmuljinu

Vrijeme:2 min, 16 sec

“Žene Sydneyja” koje djeluju unutar Vijeće bosanske zajednice Novog Južnog Walesa u Australiji organizirala je u Sydneyju skup podrške osuđenom ratnom zločincu, generalu Armije BiH, Sakibu Mahmuljinu “s ciljem promjene prvostupanjske presude”, piše Hrvatski Medijski Servis.

Na Facebook profilu Ernesta Kalauzovića objavljen je videozapis događaja u kojem se veliča ratni zločinac Mahmuljin, a čak je i jedna djevojčica bila izvođač na ovome skupu.

Iz priloženog videa se vidi da se ova bošnjačka zajednica “brine” za stanje u Bosni i Hercegovini, a istaknuli su i da su se i vanjski unutarnji neprijatelji udružili protiv Bošnjaka te kako se “ne može izjednačavati časna borba Armije BiH protiv agresora sa zločinima agresora”.

Organizatori pozivaju okupljenu bošnjačku zajednicu da daju svoje donacije kako bi se pomoglo Mahmuljinu i oborila prvostupanjska presuda Suda BiH.

Safet Alispahić, predsjedatelj Vijeća bosanske zajednice Novog Južnog Walesa za govornicom je kazao da se Bosna i Hercegovina nalazi u najtežem stanju od, kako on kaže, agresije. Generale bošnjačke Armije BiH nazvao je generalima države Bosne i Hercegovine optuživši BiH zbog toga što, kako navodi, nije stala uz svoje generale.

“Đavo je odnio šalu, Bošnjaci Sydneyja moraju uzeti stvari u svoje ruke”, kazao je Alispahić.

Alispahić je kazao i da je Mahmuljin “čestit i primjeren čovjek; čestit otac i muž”.

Ovaj australski Bošnjak rekao je i da Mahmuljin ne može biti zapovjedno odgovoran za zločine El Mudžahida te da se u tom pogledu treba ispitati odgovornost Republike Hrvatske.

Također, Bošnjački islamski centar iz Deer Parka organizirao je u petak, prije i poslije džume, skupljanje novca za žalbu na prvostupanjsku presudu Suda BiH u predmetu protiv Sakiba Mahmuljina.

“Nakon sramne prvostupanjske odluke Suda BiH gdje je naš general gazija Sakib Mahmuljin osuđen na deset godina zatvora, što nije ništa drugo nego podmukli čin izjednačavanja žrtve i katila, general se sprema za žalbu.

Mi iz džemata Deer Park organiziramo sakupljanje novca (sergiju) u petak prije/poslije džume za pomoć žalbe na prvostupanjsku presudu.

Kada se jedan častan general osudi pitajte se tko je sljedeći. SVI MI!

SVAKI BOŠNJAK JE GENERAL MAHMULJIN!!!

“Jer i poslije rata je rat”

komandant Izet Nanić”, stoji u Facebook objavi Bošnjačkog islamskog centra Deer Park.

Sud Bosne i Hercegovine (BiH) 22. siječnja donio je prvostupanjsku presudu kojom je bivši zapovjednik Trećeg korpusa bošnjačke Armije Republike BiH (ARBiH) Sakib Mahmuljin osuđen na 10 godina zatvora za ratne zločine, podsjeća HMS.

Optužnica je Sakiba Mahmuljina teretila da je počinio kazneno djelo ratni zločin protiv ratnih zarobljenika, ratni zločin protiv ranjenika i bolesnika i ratni zločin protiv civilnog stanovništva.

On, kako se dalje navodi, protivno odredbama međunarodnog humanitarnog prava i Ženevskih konvencija nije spriječio ubojstva i nečovječna postupanja pripadnika odreda “El-Mudžahedin” na području Vozuće i Zavidovića.

 

hms.ba/  https://hms.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)