Fantastični Rodeš i Vidović ostvarili rezultat karijere na SP-u, Zubčić odustao

Vrijeme:1 min, 3 sec

 

Muškim slalomom danas završeno je Svjetsko prvenstvo u skijanju, a Istok Rodeš i Matej Vidović pamtit će ga po sjajnim slalomski rezultatima.

Istok Rodeš završio je kao šesti, a Vidović kao 12. čime su postavili svoje najbolje rezultate na Svjetskim prvenstvima u karijerama. Filip Zubčić je u drugu vožnju krenuo kao 25., ali nije uspio završiti. Pobijedio je Norvežanin Foss-Solevaag ispred Austrijanca Pertla i sunarodnjaka Kristoffersena.

Rodešu je dosad najbolji rezultat bilo 30. mjesto iz 2017., a Vidoviću 26. mjesto iz 2015. godine. Za Rodeša je ovo i najbolji slalomski rezultat uopće, dosad je najbolji bio dva puta sedmi u sezoni 18./19, piše Index.hr.

Hrvatima pomoglo pravilo

Hrvatskim skijašima je uvelike pomoglo pravilo koje je FIS uveo za ovu utrku. Podsjetimo, u današnjem slalomu druga vožnja je startala od 15., a ne od tridesetog mjesta, a nakon prvih 15 kretao je šesnaestoplasirani natjecatelj iz prve vožnje.

FIS je ovu odluku donio zbog najave visokih temperatura (do 8 stupnjeva), kako bi zaštitio najbolje skijaše, a hrvatski skijaši mogli bi ozbiljno profitirati od ovog pravila.

Ne treba zaboraviti ni da je hrvatsko skijanje prije dva dana ostvarilo još jedan sjajan rezultat, a njega je postigao Filip Zubčić koji je bio četvrti u veleslalomu.

 

HMS/https://hms.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)