Iz HRS-a objasnili zašto su podržali Kordića

Vrijeme:2 min, 45 sec

Hrvatska republikanska stranka je podržala kandidata Maria Kordića za gradonačelnika Mostara. Kako su iz ove stranke objavili na svojoj Facebook stranice, podrška njemu je rezultat dogovora GO Mostar HRS-a i njega kao kandidata.

Navode da razlog zašto su sjeli s njim i tražili neki kompromis ”leži u neviđenoj protuhrvatskoj kampanji od strane ujedinjenje bošnjačke političke desnice i ljevice, kao i svih najjačih medija u BiH”.

”Zato smo Kordiću formulirali niz programskih smjernica za koje mu nije potrebna podrška u vijeću, nego je stvar isključivo njegove dobre volje i odgovornosti. Sve je moguće realizirati u trajanju četverogodišnjeg mandata. Suglasnost na smjernice Kordić je izrazio svojim potpisom. Da konačno završimo sapunicu oko izbora gradonačelnika i krenemo raditi ono za što nas je narod birao”, naveli su, prenosi Bljkesak info.

Kako je naveo HRS, Kordić je za podršku potpisao da će se zalagati za transparentan i odgovoran grad. Da će javno objavljivati troškove Grada te uvesti besplatno Internet aplikativno rješenje za praćenje trošenja novca iz Proračuna, na način da će svaka transakcija koja je rezultat ugovornih obveza, narudžbenica i sporazuma biti unesena u aplikaciju i biti javno dostupna u svakom trenutku

– Obvezao se na inventuru poslovnih prostora, javnih površina i nekretnina u vlasništvu grada te javnu objavu korisnika ugovora o korištenju istih, kao i javnu objavu građevinskih dozvola; objavu registra izdanih odobrenja za rad ugostiteljskih, obrtničkih i trgovačkih radnji; imenovanje neovisnog revizora za šefa za unutarnji nadzor i unaprjeđenje službe sukladno Statutu i pravilima revizije te reorganizaciju gradske uprave i provjeru validnosti diploma svih djelatnika uposlenih u gradskoj administraciji.

VIŠE NA LINKU OVDJE https://www.facebook.com/permalink.php?

Uvjet je bio i priprema i usklađivanje svih odluka sa zakonom o komunalnim djelatnostima, s posebnim naglaskom na upošljavanje većeg broja komunalnih redara, uredbi o kaznama za pojedince, kao i privatna i gospodarska društva u slučajevima neodgovornog i ilegalnog odlaganja otpada; Izrada novog prostornog plana, urbanističkih i regulacijskih planova, na osnovu javne rasprave u koju će biti uključena struka, građani i gospodarska društva te pokretanje procedure za donošenje odluke s kojom će se zaštiti područja životne sredine, s posebnim aspektom na zaštitu voda i rijeka grada, osobito u zaštićenim područjima (onemogućavanje izgradnje MHE Buna) Kordić se prema HRS-u obvezao na pokretanje procedure preispitivanja svih parafiskalnih nameta; plan izgradnje novih vrtića u vlasništvu grada, a u međuvremenu definiranje načina subvencioniranja boravka djece u svim vrtićima (i onim u privatnom vlasništvu), na Program: Sportska dvorana u svakoj školi do 2024.g,  financiranje sportskih udruženja koja rade s djecom do 16 godina. Potpisano je da će se raditi na izradi novog socijalnog programa u cilju definiranja porodiljnih naknada na razini grada, naknada za obitelji s troje i više djece, naknada za socijalno ugrožene obitelji, njegovatelje osoba s posebnim potrebama, sigurna kuća za žrtve nasilja u obitelji i sl.; na Inicijativi prema Vladi HNŽ o ukidanju poreza na prvu nekretninu; na usvajanju  jedinstvenih kriterija za upošljavanje u svim obrazovnim ustanovama, a uvjet je i ravnomjerna zastupljenost svih političkih subjekata gradskog vijeća grada Mostara u gradskom izbornom povjerenstvu.

Uz to, kao uvjet potpisana je i modernizacija stadiona pod Bijelim Brijegom u cilju dobivanja licence za odigravanje europskih susreta najvišeg ranga,  završetak izgradnje Crkve Kristova uskrsnuća; rješavanje pitanja zgrade za Treću osnovnu školu te revitalizacija sportsko rekreativnog centra Buna.

 

Dnevnik.ba/ https://www.dnevnik.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)