ZOVKO: Mostar mora konačno prestati služiti kao poligon za eksperimentiranje onima koji ga ne vole

Vrijeme:58 sec

 

Željana Zovko, zastupnica u Europskom parlamentu, komentirala je na svom Twitter profilu inicijativu dva bloka bošnjačkih stranaka da Mostar dobije rotirajućeg gradonačelnika, prenosi Hrvatski Medijski Servis.

-Mostar mora konačno prestati služiti kao poligon za eksperimentiranje onima koji ga ne vole. Sulude ideje o rotiranju gradonačelnika vraćaju grad u mračni period “grada slučaja”, napisala je Zovko na Twitteru.

Podsjećamo, inicijativu o rotirajućem gradonačelniku osmislio je Zukan Helez, SDP-ov ministar u platformaškoj Vladi FBiH, a ona se ugleda na rotiranje u tročlanom Predsjedništvu BiH. Prema ovome prijedlogu, 16 mjeseci gradonačelnik Mostara bio bi iz Koalicije za Mostar, 16 mjeseci iz Bh. bloka te 16 mjeseci iz HDZ-a BiH. Dakle, praktički, 32 mjeseca ili dvije godine i osam mjeseci gradonačelnik bi bio predstavnik bošnjačkih stranaka, a godinu i 4 mjeseca gradonačelnik bi bio Hrvat.

Inicijativa je naišla na unisonu potporu svih bošnjačkih stranaka, i onih koje sebe nazivaju nacionalnima, a i onih koji za sebe kažu da su građanske.

Ovaj sporazum glatko su odbili predstavnici HDZ-a BiH kazavši da on nije u skladu sa Statutom Grada Mostara, Izbornim zakonom BiH i Poslovnikom o radu Gradskog vijeća Mostara.

 

HMS/https://hms.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori