MOSTAR Zelenika: Žao mi je što je propuštena prilika za izbor gradonačelnika

Vrijeme:1 min, 8 sec

Nakon što je prekinuta sjednica Gradskog vijeća Mostar, jer nije bilo kvoruma, obratio se Ivan Zelenika, novi predsjedatelj Gradskog vijeća Grada Mostara iz HDZ-a BiH.

“Žao mi je što je propuštena prilika za izbor gradonačelnika”, poručio je Zelenika.

Jedan od njegovih zamjenika Salem Marić kazao je da je sjednica bila na “ivici” poslovnika.

Nakon što nije prošao zahtjev Kluba Bošnjaka, vijećnici Koalicije za Mostar napustili su sjednicu Gradskog vijeća Mostar. BH Blok je tražio nastavak sjednice u srijedu u 13 sati obzirom da nema dvotrećinske većine glasova, odnosno kvoruma za glasanje u drugom krugu glasanja. Odluka je izglasana, te je sjednica prekinuta, prenosi N1.

Koalicija za Mostar tražila je prekid sjednice zbog dodatnih konzultacija nakon prvog kruga glasanja.

U prvom krugu glasovanja Mario Kordić kandidat HDZ-a BiH dobio je 14 glasova, Zlatko Guzin iz SDA 11, a Irma Barlalija iz BH Bloka 5 glasova. Suzdržanih je bilo pet.

S obzirom na to da nijedan od predloženih kandidata u prvom krugu glasanja nije dobio potreban broj glasova ulazi se u drugi u koji su ušli Guzin i Kordić.

Irma Baralija je nakon glasovanja kazala kako je “sve izrežirano između HDZ i SDA”, a Salem Marić je poručio da je “BH Blok ostao sa HDZ-om do kraja sjednice, neka ih do kraja podrže, ne da nas optužuju za režije”.

 

Dnevnik.ba/ https://www.dnevnik.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori