Posljednji ispraćaj Miroslava Tuđmana na Mirogoju

Vrijeme:59 sec

 

U 14 sati na zagrebačkom groblju Mirogoj bio je posljednji ispraćaj Miroslava Tuđmana, saborskog zastupnika, znanstvenika i političara.

Od Tuđmana došli su se oprostiti predsjednik Vlade RH Andrej Plenković, ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved, predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković, ministar zdravstva Vili Beroš, ministar obrane Mario Banožić…

U Hrvatski sabor prvi je put izabran 2011. godine, njegov desetogodišnji zastupnički rad karakterizirali su odmjerenost, argumentiranost, stručnost, poštivanje drugih.

Zastupničku je dužnost obnašao vrlo predano, u aktualnom sazivu Sabora bio je voditelj saborskog Izaslanstva u Parlamentranoj skupštini NATO-a te član odbora za obranu, za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost, za ratne veterane te za međuparlamentarnu suradnju, prenosi Direktno.hr.

Miroslav Tuđman rođen je 25. svibnja 1946. u Beogradu. Diplomirao je filozofiju i sociologiju na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu gdje je magistrirao te doktorirao (VSS – profesor filozofije i sociologije; doktorat u području društvenih znanosti – polje informacijskih i komunikacijskih znanosti; sveučilišni nastavnik).

Počivao u miru, neka mu je laka hrvatska zemlja.

Dnevnik.ba/https://www.dnevnik.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori