Laslo Torma: Tko je što pokazao?

Vrijeme:2 min, 23 sec

 

Događaji na sjednici Sabora 29.1.2021., koji su bili uzrokom, radi nedostatka kvoruma za glasovanje o bilo čemu, i odlaganjem glasovanja “dok se ne steknu uvjeti za glasovanje”, a što u Jandrokovićevsko-HDZ-ovskom smislu znači-‘glasat će se kada bude kvoruma i 76 zombijevskih većinskih ruku za ono što Vlada misli da se bezpogovorno ‘treba’ izglasati, Plenković je okarakterizirao kao čin kojim je oporba pokazala kako im nije stalo do stradalnika na Banovini i do naših ribara, te da je to “populizam, neviđena demagogija i politički cirkus”!

A sve to se ne bi dogodilo da je  Jandroković stavio na dnevni red za glasovanje ukidanje obavezne članarine za HGK, što je bila inicijativa oporbe. No Jandroković to nije dopustio uz izjavu “Ova točka dnevnog reda danas neće biti na glasanju jer je to moja politička odluka i moja politička odgovornost”!

No pravi razlog zašto Jandroković nije htio da se glasa o ukidanju obavezne članarine za HGK je postalo jasno kada je Plenković nakon toga hitno sazvao članove vladajuće koalicije, i potom izjavio: “Što, ukinut ćemo HGK, crveni križ, poreze? Najbolje da sve ukinemo, i da nema ničega. To sigurno nećemo podržati”!

Plenković je time pokazao da je zapravo on populist, demagog i politički cirkusant, a ne oporba, jer ne da da se glasuje o HGK članarini jer nije bilo prisutno njegovih 76 ‘zombija’ koji bi glasali protiv ukidanja obavezne članarine za HGK, a i da je lak na riječima kada govori neistine, budući da nitko nije tražio ukidanje HGK-a već samo obavezne članarine za HGK, a o ukidanju Crvenog križa i poreza nitko iz oporbe nije ništa govorio! Nakon afere s važnim HDZ-ovcem Nadanom Vidoševićem na čelu HGK-a, i poznatog nezadovoljstva gospodarstvenika sa radom HGK-a u njihovu korist, treba biti odista politički cirkusant kao Plenković, pa “boriti” se za obvezatnu članarinu za HGK!

A što reći za bedastu tvrdnju Plenkovića da je oporba znala da se Miroslav Tuđman “bori za život” u bolnici, a njega kada pitaju za nepodobštine njegovih HDZ miljenika, on odgovara – “otkuda vi znate da sam ja za to znao?”. Po njemu svi u oporbi znaju što i ne bi trebali znati (da je M. Tuđman bolestan), a on koji bi po funkciji trebao znati što mu suradnici i
istaknuti HDZ-ovci rade ne treba znati o tome ništa? Može li netko normalan tvrditi takvo što?

Sve u svemu, ako i nakon ovoga hrvatski građani, u prvom redu članstvo HDZ-a i ‘simpatizeri’ HDZ-a ne shvaćaju da u liku i djelu Andreja Plenkovića i onih koji su oko njega, zapravo Hrvatsku i njene građana varaju i tlače nedomoljubni likovi kojima je osnovna briga vlastiti probitak, onda se ovoj zemlji “crno piše” u svakom pogledu, počevši od gospodarstva pa sve do demografije, i vladavine prava, a posebno u borbi protiv korupcije i kriminala.

 

Laslo Torma/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)