Zatraženo žurno ukidanje zabrane kretanja u HNŽ od 23:00 do 05:00 te relaksacija mjera u turizmu, obrazovanju, ugostiteljstvu i sportu

Vrijeme:1 min, 39 sec

Na jučerašnjoj sjednici Skupštine Hercegovačko-neretvanske županije zastupnici su predloženi dnevni red 8. redovite sjednice dopunili s još dvije točke. Dnevni red je dopunjen s Odlukom o proglašenju špilje Vjetrenica zaštićenim dijelom prirode i Zaključkom koji nalaže Vladi HNŽ-a da se pripremi Informacija o stanju u zdravstvenom sustavu i zdravstvenoj zaštiti u HNŽ, piše Hrvatski Medijski Servis.

Skupština HNŽ-a je jednoglasno Odluku o proglašenju špilje Vjetrenica i dio Popova polja zaštićenim dijelom prirode na inicijativu zastupnice Stane Burić.

Na prijedlog zamjenika predsjedatelja Tomislava Martinovića usvojen je zaključak kojim se sve ribarske udruge u HNŽ- u oslobađaju koncesijske naknade za 2020. godinu iz razloga što su i one indirektno pogođene zabranama i mjerama korona krize.

Inicijativu za žurno ukidanje mjera zabrane kretanja od 23.00 do 5.00 sati te ublažavanje ili ukidanje mjera u obrazovanju, turizmu, ugostiteljstvu i sportu u HNŽ podnio je predsjednik Kluba HDZ-a BiH Damir Džeba. Značajno poboljšanje epidemiološkog stanja u HNŽ-u, manje slučajeva zaraze a veći broj oporavaka, upućuje na žurno ukidanje zabrana kretanja i mjera posebice vezane za obrazovanje i gospodarstvo te vraćanje u normalno stanje.

Podsjećamo, mjere zabrane kretanja od 23 sata do pet sati ujutro u utorak je, zbog poboljšane epidemiološke situacije, ukinula je Županija Zapadnohercegovačka.

Tijekom zasjedanja Skupština HNŽ je usvojila Zakon o izmjeni Zakona o koncesijama u HNŽ-u, nacrt Zakona o izmjenama i dopuna Zakona o slatkovodnom ribarstvu u HNŽ-u sa zaključkom da se uvaže i razmotre izlaganja zastupnika te da nadležno ministarstvo organizira javnu raspravu u roku od 60 dana.

Donesene su i Odluka o usvajanju Strategije razvoja lokalnih puteva HNŽ-a za razdoblje 2020.-2030. Koju je predstavio ministar Stjepan Krasić i Odluka o osnivanju Javne ustanove Odgojni centar HNŽ-a. Također je usvojen zaključak kojim je zadužena Vlada HNŽ-a da u roku od 15 dana pripremi Informacija o stanju u zdravstvenom sustavu i zdravstvenoj zaštiti u HNŽ koju će Skupština razmatrati na svom narednom zasjedanju.

 

hms.ba/ https://hms.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)