Trump otvorio ured na Floridi

Vrijeme:1 min, 3 sec

 

Donald Trump je u ponedjeljak otvorio ured na Floridi koji će voditi njegove poslove kao bivšeg predsjednika SAD-a i promicati program njegove administracije.

“Ured će biti odgovaran za vođenje korespondencija predsjednika Trumpa, javnih istupa i pojavljivanja te službenih aktivnosti kako bi se promicali interesi Sjedinjenih Država i nastavili propagirati programi Trumpove administracije kroz promicanje, organiziranje i javni aktivizam”, kaže se u izjavi.

Objava o osnivanju ureda došla je istog dana kada je Zastupnički dom predao Senatu protiv Trumpa optužnicu za poticanje pobune u govoru prije upada Trumpovih pristalica u zgradu Kongresa 6. siječnja. Suđenje u Senatu bi trebalo početi 9. veljače.

U oproštajnom govoru posljednjeg dana svojeg predsjedništva, Trump je svojim pristašama rekao: “Vratit ćemo se na neki način”.

Mogao bi osnovati stranku

Otkako je prošle srijede odletio iz Washingtona na svoje imanje Mar-a-Lago na Floridi Trump se nije pojavljivao u javnosti.

List Wall Street Journal je izvijestio da je posljednjih dana svojeg mandata Trump sa suradnicima razgovarao o formiranju nove političke stranke pod nazivom “Patriotska stranka”.

Trump je od izbora za predsjednika SAD-a 3. studenog, na kojima je pobijedio demokrat Joe Biden, neuspješno pokušavao osporiti i promijeniti njihov ishod, neutemeljeno tvrdeći da ih je izgubio zbog izborne prevare.

 

https://hms.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori