Sramota za Bihać i Bošnjake je da “Hrvat” Zulfikar bude na čelu GV

Vrijeme:3 min, 7 sec

 

“Naravno, oporba je, po Pomakovim i SDA-ovim izjavama, napravila cirkus 15. 1. u vijećnici. Nitko drugi. Svoju odgovornost sada ne žele vidjeti. Postavlja se pitanje nakon ovakvih objava, a tko je zapravo napravio cirkus ne samo u vijećnici Grada Bihaća nego u regiji. Zbog čega ovo sebi dopuštamo, nešto što čine bahati pojedinci medu Bošnjacima, a ljagu i sramotu trpi kompletna nacija. ZAŠTO? Bihać nije takav.”

“Car je gol…”

Ovako je započeo komentar na svome Facebook nalogu Halil Bajramović, objavljujući tekst iz Večernjeg lista o tome da je SDA, zajedno s drugim strankama, izabrao novopečenog Hrvata Zulfikara Handukića.

Bajramović je jedan od čelnih ljudi nove stranke Naroda i pravde u Krajini, koji je i vijećnik u Gradskome vijeću Bihaća.

On je među rijetkima i na sjednici Gradskog vijeća Bihaća problematizirao upravo činjenicu da se Handukić u prethodnom sazivu Gradskog vijeća izjašnjavao kao Bošnjak, a u novome je postao Hrvat. Svoj komentar na Facebooku nastavio je također iskreno navodeći kako takav način manipulacije najmanje koristi Bošnjacima Bihaća i Krajine, a šteti svima.

“Ovako se višenacionalna država ne gradi. Što smo ovakvim potezima dobili osim sramote i minusa na međunarodnoj sceni??? Naravno, krivac će za bahate pojedince i dalje biti ponovno onaj tko se usudio reći ‘Car je gol’”, kaže Halilović i nastavlja: “Dragan Čović večeras je u intervjuu na HRT-u 1 završio rečenicom: ‘Bošnjaci su najbrojniji narod u Bosni i Hercegovini i, prije svega, imaju najveću odgovornost oko očuvanja Bosne i Hercegovine’. Jesmo li toga svjesni???”, upitao se Halilović.

Cijeli potez s imenovanjem Handukića za gradonačelnika nije još uvijek dobio konačni epilog jer će se, po svemu sudeći, uključiti i Središnje izborno povjerenstvo, čiji je rad kompromitiran, ali i sudovi budući da je napravljeno više proceduralnih te zakonskih promašaja.

Naime, Handukić je imenovan na čelo Gradskoga vijeća nakon ostavki dvaju vijećnika i u trenutku kada zapravo ni formalno ni pravno nije bio potvrđen za vijećnika. Dakle, čovjeka, koji je potencijalni vijećnik, SDA i njegov Pomak su zbog potrebe da se nebošnjak nađe na čelu Gradskog vijeća prekrstili i postavili mimo svih procedura.

Istupi poput Halilovićevih nisu česti, no on nije bio usamljen s komentarima kako je pogrešno lažno se izjašnjavati zbog zauzimanja nacionalne pozicije ili pak jednome narodu nametati dužnosnike u vlasti.

Još se na YouTubeu vrti zajednički nastup članova bh. Predsjedništva Harisa Silajdžića i Željka Komšića iz 2006. godine. Tada je, naime, Silajdžić pozvao Komšića da odustane od kandidature rekavši kako je pogrešno Hrvatima nametnuti člana bh. Predsjedništva glasovima Bošnjaka jer će im to “ogaditi BiH”.

Upravo ono na što je upozoravao Silajdžić dogodilo se. U čak tri navrata bošnjački birači su odlučili preglasati Hrvate i nametnuti Komšića, koji je postao simbolom upravo političke nepravde i majorizacije Hrvata. Uz njega postoji cijela plejada, a, nažalost, i dio onih koji i danas obnašaju dužnosti lažno se predstavljajući Hrvatima. Ponajprije je to očito u Unsko-sanskoj županiji, gdje se u tamošnjoj Skupštini dopredsjednik Razim Halkić izjašnjava kao Hrvat i dolazi iz redova SDP-a BiH, piše Večernji list.

Tko je veći Hrvat

Komično je bilo prije više od dvije godine slušati njegove prepirke s Anelom Šahinovićem tko bi bio bolji Hrvat na toj poziciji. Na kraju je Šahinović izabran u Klub Hrvata u Domu naroda iz Unsko-sanske županije, dok je pak Halkić ostao na poziciji u Skupštini.

U Sarajevu je to bio Nurko Grebović koji se izjašnjavao Hrvatom samo kako bi se dokopao izborne pozicije. Još jedan “Hrvat” koji koristi mogućnost zloporaba i brani boje u hrvatskome klubu Doma naroda je Edim Fejzić. Ovaj je zastupnik dodatno kompromitiran činjenicom da je protiv njega podignuta optužnica budući da je snimljen kako podmićuje birače da bi glasali za njega na temelju čega je i stigao u Klub Hrvata.

 

HMS/https://hms.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)