OBLJETNICA VRO MASLENICA HOS-ovci zbog kojih je Milanović napustio protokol: ‘Mi smo krv prolili pod tim znakom’

0

Povodom obilježavanja 28. obljetnice vojno-redarstvene operacije „Maslenica ’93.“ Predsjednik Republike Hrvatske  i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga RH  Zoran Milanović trebao je sudjelovati u programu obilježavanja 28. obljetnice VRO „Maslenica ’93.“ u Zadru.

No, Milanović je odbio sudjelovati u protokolu i vraća se u Zagreb.

Predsjednik Milanović odbio je sudjelovati u obilježavanju kad je doznao da u protokolu sudjeluju i dvije osobe koje na sebi imaju natpis ‘Za dom spremni’. O svemu se predsjednik telefonom čuo i s premijerom Plenkovićem te je krenuo natrag u Zagreb.

“Nije bilo nikakvo vrijeđanje, nikakav plan. Kad je počeo protokol i kad smo vidjeli da predsjednika nema, sramota”, kazao je.

“Neka dođe pred mene i kaže da mu ovo smeta, ja ću mu reći razlog. Moja braća i ja smo pod tim znakom krv prolili. Moj sin ima 21. godinu, nasljednik je branitelja Domovinskog rata. Nemojmo zavaravati javnost. Kažu incident, kakav incident?”, dodao je Baraba Knez.

Službenim se priopćenjem o svemu očitovao i Ured predsjednika RH.

“Predsjednik je došao u Zadar na obilježavanje 28. obljetnice VRO „Maslenica ’93.“ i nakon što je opaženo kako se među sudionicima svečanosti nalaze i osobe koje nose ustaška obilježja i pozdrav, nazvao je i upozorio predsjednika Vlade RH kako je to neprihvatljivo. Budući da je nakon toga utvrđeno kako i u službenom protokolu obilježavanja sudjeluju osobe koje na sebi imaju ustaška obilježja i pozdrav, Predsjednik Republike otkazao je sudjelovanje u programu. Isto tako, prema zapovjedi Predsjednika Republike i vrhovnog zapovjednika, nakon prvog dijela svečanosti iz programa obilježavanja su se povukli načelnik Glavnog stožera OSRH admiral Robert Hranj i svi vojni zapovjednici”.

Podsjetimo, prošle godine je Milanović napustio obljetnicu u Okučanima zbog natpisa Za dom spremni. “Ja ne želim u tome sudjelovati”, kazao je tom prilikom te ustvrdio da se radi o provokacijI.

 

hms.ba/ https://hms.ba/Hrvatsko nebo

Facebook komentari

komentara