RUKOMET HRVATSKA – BAHREIN 28:18 Hrvatska s pola snage do prve pobjede u drugom krugu

Vrijeme:2 min, 24 sec

Hrvatska rukometna reprezentacija je u prvom kolu drugog dijela natjecanja po skupinama SP-a u Egiptu bez većih problema pobijedila reprezentaciju Bahreina 28:18 i tako napravila dodatan korak k plasmanu u četvrtfinale.

Od početka smo gledali igru mačke i miša. Hrvatska je ušla u utakmicu ozbiljno i agresivno i obranom je razbijala protivnika. Šego je sve branio, obrana je bila čvrsta, pokretljiva i agresivna. Podatak da je Bahrein u prvih 20 minuta zabio samo dva gola dovoljno govori kakav je pristup momčad Line Červara imala večeras.

Hrvatska bez problema protiv slabašnog Bahreina

U napadu je Červar rotirao, odmarao je Duvnjaka i ostale igrače iz udarne momčadi, a priliku je dobio i oporavljenik Karačić. Da nije bilo opuštanja u napadu koncem drugog poluvremena, Hrvatska bi na poluvremenu imala puno veću prednost od 13:8. U prvih 30 minuta Bahrein se pokazao kao nedorastao rival, jedino je sjajni Husain Al-Sayyad, bahreinski Ivano Balić, pokazao klasu.

U nastavku je Hrvatska igrala s pola snage, taman toliko da rutinski privede utakmicu kraju. Červar je dao priliku igračima koji su manje igrali da uđu u ritam, osjete loptu i da se najvažniji igrači odmore.

Silnim rotacijama u napadu izgubili su se protočnost i brzina, hrvatski igrači napravili su dosta tehničkih grešaka, a opuštanjem u obrani dopustili su da u samo pet minuta igrači Bahreina izvedu čak dva efektna cepelina. Tada se Červar naljutio, igrači su se uozbiljili, posebice odlični Martinović i Horvat te su odveli Hrvatsku na konačnih + 10.

Slabiji pristup Hrvatske u nastavku Bahrein je iskoristio koliko je mogao, smanjio je veliku razliku i uspio je izbjeći rezultatsku katastrofu koja mu je prijetila na početku utakmice.

Hrvatska u idućem kolu u subotu, od 18 sati, igra možda i ključnu utakmicu za četvrtfinale protiv Argentine.

Najuvjerljivija Hrvatska do sada

Tek u svom četvrtom nastupu na ovom SP-u Hrvatska je odigrala utakmicu u kojoj je dominirala od početka. Zahvaljujući trima obranama vratara Šege i preciznom igrom u napadu, nakon manje od pet minuta već je bilo 3:0 za Hrvatsku. Nakon 10 minuta ta je prednost narasla na 7:1, a potvrda odlične obrane Hrvatske pokazao je i rezultat nakon 20 minuta, kada je bilo 9:2.

Do same završnice susreta Hrvatska je mirno održavala prednost od pet do sedam razlike, da bi se u posljednjih pet minuta Bahrein predao pa je Hrvatska postigla posljednjih pet golova na susretu i na kraju slavila s uvjerljivih 10 razlike, piše Index.hr.

Zlatko Horvat je s osam golova bio najefikasniji kod Hrvatske, po četiri su dodali Ivan Martinović i Marino Marić, dok je Alsayyad Husain sa šest pogodaka predvodio Bahrein.

Pobjedom protiv Bahreina Hrvatska je preuzela vrh ljestvice s pet bodova, jednim više od druge Danske koja će od 20.30 sati igrati protiv Katara, te treće Argentine koja je ranije u četvrtak svladala Japan s 28:24 (17:13).

 

hms.ba/ https://hms.ba2/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)