Lino Červar: “Kao da idemo u rat, na trening nas prati šest oklopnih vozila”

Vrijeme:1 min, 57 sec

Jučer je u Egiptu počelo Svjetsko rukometno prvenstvo 2021. godine, a Hrvatska svoju prvu utakmicu igra sutra od 18 sati protiv Japana.

Hrvatski rukometaši smjestili su se u luksuzni hotel u Aleksandriji. Rukometašima je prvi dojam dobar, ali jedna stvar predstavlja ogroman problem za igrače i stručni stožer.

Internet u hotelu rukometaša jako je loš i igrači se jedva mogu čuti s obitelji, a voditelji društvenih mreža HRS-a pokušavaju što više olakšati prijenos svih informacija prema hrvatskim medijima i zasad im ide dosta uspješno unatoč silnim problemima.

Iako je Internet slab, danas je organizirana presica za medije, a na njoj su bili Lino Červar i Zlatko Horvat.

”Kada idemo na trening, vidim šest oklopnih vozila, kao da idemo u rat. Nikad nisam bio na ovako velikom natjecanju, nije nam lako, teško je to oslikati, oprezan si da se nešto ne dogodi. Jako je teško, ali drago mi je da se dečki prilagođavaju”, rekao je Lino Červar pa nastavio:

”Ne znam kojih će 16 igrača biti u sastavu za Japan, četvorica će čekati nastup kasnije. Karačić sigurno neće nastupiti, a vjerojatno ni Šego. Japan smo dobro analizirali, to je jedna ekipa u dizanju. Sutra nikako neće biti laka utakmica”, istaknuo je hrvatski izbornik i dodao:

”Ovo prvenstvo je posebno, tu može iskočiti neka druga reprezentacija. U ovoj situaciji bez publike se nitko nije našao. Upitno je kako su se reprezentacije pripremale zbog silnih izolacija. Mislim da se moramo spustiti na zemlju i iz te situacije izvući maksimum.”

Riječ je preuzeo iskusni Zlatko Horvat.

”Prije sam igrao jako puno, nije bilo lako igrati svaku utakmicu svih 60 minuta, puno lakše je kad je Čupić ovdje, možemo odraditi jednak posao”, ističe rukometaš Metalurga pa dodaje:

”Podrška ženske reprezentacije puno nam znači, drago mi je zbog njih jer su probudile taj kult reprezentacije. Zaslužile su tu broncu i baš mi je drago zbog njih.”

Horvat se osvrnuo na probleme s internetom.

”Ja sam malo stariji, bio sam tu u doba kada nije bilo interneta, pa sam navikao na to. Nekima je malo teže, ima ga donekle i da se obaviti poziv s obitelji. Uspjeli smo napraviti ovu konferenciju, tako da je u redu”, otkiva Horvat.

Duvnjak: Trebamo više cijeniti svoje medalje, ali sve bih ih dao za zlato s Hrvatskom

 

hms.ba/ https://hms.ba/Šport/Hrvatsko nebo

Odgovori