Zemlje bez zaraze koronavirusom

0

 

Kako stoji u podacima Svjetske zdravstvene organizacije (WHO) postoje zemlje u kojima nema zaraze koronaviursom, a jedini kontinent koji nema zaraženih je Antarktika.

Od 193 zemlje koje su punopravne članice Ujedinjenih naroda, u njih sedam, prema podacima Svjetske zdravstvene organizacije nema zaraženih koronavirusom. Najviše zemalja koje su pošteđene zaraze koronavirusom nalazi se u sastavu Savezne Države Mikronezije, pacifičkog arhipelaga u sastavu Australije i Oceanije, gdje je, prema podacima WHO registrirana i posljednja zemlja u kojoj je dokazana zaraza koronavirusom. Države u kojima nije potvrđen niti jedan slučaj zaraze su: Kiribati, Nauru, Palau, Tonga i Tuvalu.

Od ostalih država tu su Sjeverna Koreja i Turkmenistan, u kojima službeno nema potvrđenih slučajeva zaraženih koronavirusom. Iako su sjevernokorejske vlasti 26. srpnja stavile u karantenu grad Kaesong, zbog sumnje na zarazu jedne osobe, koja se na kraju pokazala neosnovanom. Bilo kako bilo, Sjeverna Koreja se vodi kao zemlja bez zaraženih, kao i Turkmenistan, iz kojega su stizale informacije o zaraženim pa čak i umrlim, ali bez službene potvrde.

A.B./Hrvatsko nebo

Facebook komentari

komentara