HOFFMANN ZA HMS: Arnaut se treba ispričati zbog ničim potkrijepljenog i “do zla Boga” nekompetentnog upita

Vrijeme:1 min, 39 sec

NAKON TVRDNJE DA DUŽNOSNICI MORAJU KORISTITI BH. PUTOVNICU

Na sjednici Zastupničkog doma Parlamenta BiH, zastupnik Damir Arnaut upitao je Ministarstvo sigurnosti hoće li omogućiti da zastupnici dobiju odgovore od Granične policije BiH.

On je kazao da već neko vrijeme pokušava dobiti odgovor od Granične policije BiH koriste li dužnosnici u institucijama BiH strane putovnice za prelazak granice.

“Zakon kaže da moraju koristiti putovnicu BiH. Granična policija je potvrdila da imaju odgovor, ali ne žele ih podijeliti, a istovremeno su u rujnu počeli kažnjavati građane BiH koji koriste osobne iskaznice za prelazak granice. A ovdje ne želite dati ni podatke“, kazao je Arnaut.

Komentar ovih Arnautovih tvrdnji Hrvatski Medijski Servis zatražio je od Svevlada Hoffmanna, savjetnika ravnatelja Granične policije BiH i glavnog inspektora te državne policijske agencije.

Hoffmann je HMS-u kazao da je zastupnik Arnaut posve nepotrebno iznerviran i, kako ističe, neobično izrevoltiran demokratskim pravom državljana BiH, koji posjeduju putovnice drugih država, da prigodom prelaska BH granice mogu slobodno i po svojoj a ne Arnautovoj volji koristiti putovnicom koja im stoji na raspolaganju.

-Za razliku od zastupnika Arnauta koji svoj stav potkrjepljuje nekim neodređenim, virtualnim zakonom ja bi se, ipak, referirao na mjerodavan Zakon o graničnoj kontroli koji je u članku 7 stavak (2) propisao da se državna granica smije prelaziti samo na graničnim prijelazima, u vrijeme i na način koji je sukladan s namjenom graničnih prijelaza i s važećim putnim ispravama, kazao je Hoffmann.

Sugovornik HMS-a dodaje da je bh. granica može prijeći važećim, a ne isključivo BH putnim ispravama kako to nepravilno i nepropisno tumači zastupnik Arnaut. Hoffmann pojašnjava Arnaut, da čudo bude veće, posjeduje formalno pravno obrazovanje.

-Mislim da bi bilo fer da se zastupnik Arnaut ispriča ministru sigurnosti Cikotiću za ničim izazvani, ničim potkrijepljenim i do zla Boga, mišljenja sam, nekompetentnim upitom glede prava korištenja putovnica koje izdaju mjerodavna tijela kako vlasti BiH tako i strana mjerodavna tijela sukladno svojim zakonima a koje Bosna i Hercegovina priznaje, kazao je Hoffmann.

 

hms.ba/ https://hms.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)