Nakon brisanja profila na Twitteru, Trump najavio: Tek sada počinjemo! Ima novu platformu za obraćanje javnosti!

Vrijeme:1 min, 19 sec

 

Platforma za kratke poruke Twitter najavila je u petak navečer da će “trajno” zabraniti izabranom američkom predsjedniku njegovu omiljenu društvenu mrežu. Jedan od razloga: Zabrinutost da bi Trump svojim tweetovima mogao pokrenuti novi napad svojih pristaša – ovaj put na inauguraciji Joea Bidena 20. siječnja, 2021.!

“Nakon temeljitog ispitivanja najnovijih tweetova”, profil je “trajno blokiran zbog rizika od daljnjeg poticanja na nasilje”, navodi se u priopćenju tvrtke nešto nakon 18 sati po lokalnom vremenu (ponoć po srednjoeuropskom vremenu).

Ova odluka dolazi nakon što su Trumpove pristaše u srijedu nasilno ušle u američki Kapitol, a pri čemu je pet osoba izgubilo život.

Sljedeće brojke pokazuju koliko je ovaj potez porazan za izabranog predsjednika: Donald Trump imao je preko 88 milijuna sljedbenika na Twitteru! Otkako se pridružio Twitteru 4. svibnja 2009., objavio je više od 57 000 tweetova!

U četvrtak je svojim sljedbenicima na društvenoj mreži obećao:

“Naše putovanje tek započinje”. Ovo je nagovještaj da će nakon izlaska iz Bijele kuće i dalje energično tvitati. Sad od toga, zbog brisnja profila, neće biti ništa – kako javlja njemački Bild.

U poruci novinarima u Bijeloj kući Trump je to najavio:

„Nećemo šutjeti!“ Navodno su se vodili pregovori s nekoliko web stranica kako bi Trump mogao komunicirati s brojnom armijom obožavatelja. Također postoje informacije da razmišlja o izgradnji vlastite platforme za društvene medije.

Kratkoročno rješenje je da Trump može i dalje izravno kontaktirati svoje pristaše preko profila na društvenoj mreži “Parler”. Trumpovi obožavatelji su se o tome već dogovorili prije i tijekom oluje na Kapitolu. Sama platforma sebe opisuje kao “nepristrani medij”.

 

HMS/https://hms.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori