Hoće li biti smijenjeni Radmanović i Izetbegović: Prodanović najavljuje adekvatan odgovor, Bradara poručuje da stvari ne funkcioniraju

0

Ukoliko u ponedjeljak dođe do smjene zamjenika predsjedatelja Zastupničkog doma Parlamenta BiH Nebojše Radmanovića, iz SNSD-a najavljuju da će se to obiti o leđa lideru SDA, Bakiru Izetbegoviću.

Kako je pojasnila izaslanica SNSD-a u Domu naroda BiH Dušanka Majkić, ako Radmanović u ponedjeljak bude smijenjen iz Kolegija Zastupničkog doma, odmah sutradan bit će podnesena inicijativa za smjenu Bakira Izetbegovića iz Kolegija Doma naroda.

Iz HDZ-a se još nisu službeno očitovali o tome kako će se ponašati ako se ove inicijative nađu na dnevnom redu oba doma Parlamenta BiH. Novinari Avaza komentar su zatražili od izaslanice HDZ-a u Domu naroda Lidije Bradare. Ona ističe da nije vidjela ove inicijative, ali dodaje da u ovom trenutku najmanje što nam treba u BiH su sukobi takve vrste.

-Ne znam što bi nam to moglo donijeti i što bi nam to trebalo. Krajnje je vrijeme da se počnemo baviti ozbiljnim poslovima. Stalno imamo razne ishitrene izjave. Svi bi mi mogli tražiti smjene pojedinih. Jer, očito da stvari ne funkcioniraju kako treba. Imamo toliko problema u zemlji da je krajnje vrijeme da se okrenemo ozbiljnim poslovima – poručuje Bradara.

S druge strane, izaslanik SNSD-a u Domu naroda Lazar Prodanović kaže za „Avaz“ da ako budemo tako rješavali probleme u BiH, i dalje ćemo produbljivati krizu.

-SNSD se nema namjeru na takav način ponašati, ali ako to drugi učine imat ćemo adekvatan odgovor. Djelovanje na takav način bilo bi neprimjereno, govorim o onom tko prvi pokrene takvu inicijativu. Nepotrebno je na takav način produbljivati ionako dramatičnu političku klimu u BiH – ističe Prodanović.

 

hms.ba/ https://hms.ba/Hrvatsko nebo

Facebook komentari

komentara