Njemački vatrogasci u Sisak dovezli 110 tona vatrogasne i medicinske opreme

Vrijeme:1 min, 6 sec

 

Vatrogasci iz pokrajine Baden-Württemberg su dugogodišnji prijatelji hrvatskog vatrogastva.

Njemački vatrogasci iz pokrajine Baden-Württemberg u subotu su u Sisak dopremili 110 tona vatrogasne opreme, medicinske opreme i prehrambenih potrepština za u potresu stradalo područje Sisačko-moslavačke županije.

Konvoj s 11 vatrogasnih vozila i tri vozila njemačkog Crvenog križa dostavio je raznu vatrogasnu opremu, opremu za potrebe bolnica, sanitetski materijal, higijenske i prehrambene potrepštine. Također su donirali dva vatrogasna vozila za potrebe nastradalog područja.

Vatrogasci iz pokrajine Baden-Württemberg su dugogodišnji prijatelji hrvatskog vatrogastva, a posebnu vezu imaju s vatrogascima Sisačko-moslavačke županije.

Zahvaljujući kontaktu između zapovjednika Gerhadra Laia i Mije Brlečića, još od Domovinskog rata njemački vatrogasci su dostavili oko 50 vozila za to područje te veliku količinu vatrogasne i ostale opreme, izvijestili su iz Hrvatske vatrogasne zajednice.

Konvoj su dočekali glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković, zapovjednik VZŽ Sisačko-moslavačke Mijo Brlečić i zapovjednik sisačke Javne vatrogasne postrojbe Miroslav Golub.

“Ta oprema će pomoći našim vatrogascima na terenu, a ostali materijal će biti distribuiran drugim službama. Ovdje se pokazalo da svi vatrogasci dijele istu želju – da pomognu ljudima u nevolji”, rekao je Tucaković i zahvalio na donaciji.

Vatrogasna oprema će biti iskrcana u sisačkoj Javnoj vatrogasnoj postrojbi, dok će ostala oprema, hrana i potrepština biti distribuirana po skladištima.

Dnevnik.ba/https://www.dnevnik.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)