O MIGRANTSKOJ KRIZI RADONČIĆ OPLEO PO CIKOTIĆU: Toliko je drzak da moje procjene nazove seksi i fensi pristupom

Vrijeme:1 min, 45 sec

Fahrudin Radončić govorio je na novogodišnjoj konferenciji za novinare o teškoj godini koja je iza nas, političkim turbulencijama, optužnicama, aferama koje su uzdrmale bh. društvo, prenosi “Avaz”.

“Danas nazočimo situaciji da je ekonomska kriza na vrhuncu. Mislim na entitetske vlade i na Vijeće ministara da nisu adekvatne i da se ne brinu o realnom sektoru, zapošljavanja nema i ima previše otkaza. Za razliku od drugih europskih zemalja, Bosna i Hercegovina nije našla način da adekvatno odgovori krizi. Imamo pravi kaos sa migrantskom krizom”, kazao je, između ostalog, lider SBB-a Radončić.

Upozorio je na migrantsku krizu.

“Moram reći da sam, kada sam podnosio ostavku, dosadašnji način, a on se, nažalost, i nastavio, gdje se nije tretirao kao sigurnosno pitanje i nisu se vukli adekvatni potezi. Kronološki, masovni dolazak ilegalnih migranata počeo je s Vladom u kojoj je bio SDS i nadležni ministar, gospodin Mektić. Nije stvar da ta Vlada nije našla adekvatan odgovor da se kriza sprečava i preventira nego je upravo ta vlada, u kojoj je bila SDA zajedno sa Mektićem, ponavljam i SDS-om, eteblirala nedopustivu praksu da pitanja ilegalnih migracija bude isključivo svedeno na bošnjačku odgovornost.

U ožujku, kada sam to tražio, da smo počeli s deportacijom ilegalnih migranata, mi danas ne bismo imali situaciju kakvu imamo u Unsko-sanskoj županiji, ne bismo imali taj ping-pong s tim nesretnim ljudima. I, opet sve se završava na odgovornosti Bošnjaka i bošnjačke politike, što je nedopustivo – naglasio je Radončić.

“Gospodin Cikotić je bio dovoljno drzak da ove moje procjene nazove seksi i fensi pristupom, a danas vidimo šta znači seksi i fensi pristup koji on provodi kada su migranti u pitanju. I, stoga očekujem da hitno Vijeće ministara i on kao ministar sigurnosti i bošnjačka politika, zajedno sa SNSD-om i HDZ-om, mislim i na SDA, se vrati na program zapošljavanja 1.400 graničnih policajaca, nastavka akcije koju sam proveo, da općine ili naše institucije same iznađu dio svojih budžetskih rezervi i ulože novac tamo i da počnemo s legalnim deportacijama kako bismo obeshrabrili dolazak budućih migranata”, istaknuo je Radončić.

 

hms.ba/ https://hms.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)