Hrvatskoj pomoć poslale Slovenija, Austrija, Italija, Grčka, Rumunjska, Švedska, Češka…

Vrijeme:1 min, 17 sec

Zahvaljujemo svima koji su se odazvali našem zahtjevu za pomoć te kontaktirali Ravnateljstvo civilne zaštite s upitima za slanje pomoći”, objavili su iz Civilne zaštite.

“Nakon što je Republika Hrvatska 29.12.2020. aktivirala Mehanizam unije za civilnu zaštitu, program Unije namijenjen pružanju žurne pomoći te zatražila zimske šatore za 6 – 8 osoba, svjetiljke sa zaštitom od PVC mreže (unutarnje), rasvjetne balone / tornjeve za osvjetljenje, električne grijače, sklopive krevete, vreće za spavanje i kontejnere za stanovanje, prva žurna pomoć je stigla istog dana iz Republike Slovenije, Uprave za zaštitu i spašavanje Ministarstva obrane, oko 23 sata”, javili su iz Civilne zaštite.

Radi se o 4 kontejnera, 12 kreveta na kat s 24 madraca i 200 vreća za spavanje, koji su tijekom noći pristigli u centralno skladište civilne zašite u Jastrebarsko, odakle se prevoze na pogođena područja u skladu s procijenjenim potrebama.

Pomažu Austrija, Italija, Grčka, Rumunjska, Švedska, Češka…

“Osim Slovenije hrvatskom zahtjevu za pomoć su se odazvale Austrija: 470 sklopivih kreveta, Italija: 100 zimskih šatora. Grčka: 40 šatora, 50 električnih grijača, 500 sklopivih kreveta i 500 vreća za spavanje. Rumunjska: 50 šatora, 100 sklopivih kreveta, 200 vreća za spavanje i 14 kontejnera za stanovanje. Švedska: 60 šatora i 2000 sklopivih kreveta, Češka: 2 svjetiljke sa zaštitom, 1 balon/toranj za osvjetljenje, 10 električnih grijača, 600 sklopivih kreveta i 1200 vreća za spavanje.

Ovim putem zahvaljujemo svima koji su se odazvali našem zahtjevu za pomoć te kontaktirali Ravnateljstvo civilne zaštite s upitima za slanje pomoći”, objavili su iz Civilne zaštite.

Dnevnik.ba/https://www.dnevnik.ba/Hrvatsko nebo

Odgovori