Crveni križ grada Mostara spreman pomoći potresom pogođene dijelove Hrvatske

0

 

– Današnja vijest da je Republiku Hrvatsku pogodio ovaj strašni potres, koji je, nažalost, odnio ljudske živote sve nas je veoma pogodila i potresla. Ovom prilikom želio bih uputiti iskrenu sućut kako Vama tako i porodicama nastradalih u svoje ime, u ime svih zaposlenika, volontera i članova Upravnog odbora Crvenog križa Grada Mostara, stoji u dopisu tajnika Crvenog križa Grada Mostara Alena Kajtaza izvršnom predsjedniku Crvenog križa Republike Hrvatske.

Izraze sućuti uputio je i u ime gradonačelnika Mostara Ljube Bešlića i u Stožera/Štaba civilne zaštite Grada Mostara.

Kajtaz je istaknuo da je ponudio izravnu pomoć, kako u ljudstvu, tako i u materijalnim resursima te da se CK Mostara odmah stavio na raspolaganje Crvenom križu Federacije Bosne i Hercegovine.

– Ovom prilikom želio bih Vas obavijestiti da smo u današnjim razgovorima s predstavnicima izvršne vlasti Grada Mostara, kao i sa službama hitne medicinske pomoći dobili punu podršku. Direktor Doma Zdravlja Mostar, doktor Mario Kordić, spreman je odmah ustupiti i uputiti dva medicinska tima (2 doktora, 2 medicinska tehničara i 2 vozača) s dva motorna vozila na teren, stoji u dopisu.

“Naše misli su sa Vama, kao i sa svim građanima Republike Hrvatske u ovim teškim trenucima, sa nadom i željom za što manjim brojem žrtvama i što bržim oporavkom”, napisao je Kajtaz predsjedniku Crvenog križa RH.

Podsjećamo, danas je središnju Hrvatsku pogodio niz razornih potresa od kojih je najjači bio magnitude 6,3 prema Richteru s epicentrom kod Petrinje. Petrinja, Sisak i Glina su razrušeni, a za sada je potvrđeno najmanje sedam poginulih dok su deseci ljudi ozlijeđeni.

 

HMS/https://hms.ba/Hrvatsko nebo

Facebook komentari

komentara